Καταδικάζει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη την επίθεση στο τουρκικό Προξενείο-4 προσαγώγες

Καταδικάζει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη την επίθεση στο τουρκικό Προξενείο-4 προσαγώγες
ΑΘΗΝΑ-Μπογιές στο τουρκικό προξενείο στο Παλαιό Ψυχικό, στη Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου, πέταξε την Τετάρτη ομάδα αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα Eurokinissi

Την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στο τουρκικό Προξενείο καταδικάζει το Υπ.Προ.Πο. και τονίζει ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών-Ήδη έχουν προσαχθεί 4 άτομα

Την αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε η επίθεση 15 μελών του «Ρουβίκωνα» σε βάρος του τουρκικού Προξενείου, επί της οδού Βασιλέως Παύλου 22, στο Ψυχικό.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: «Η ρίψη χρωμάτων, σήμερα το απόγευμα στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Νωρίτερα το απόγευμα, με του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μπογιές εναντίον του κτιρίου του τουρκικού Προξενείου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Από εκείνη την στιγμή γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους, ενώ λίγο αργότερα, μέλη του «Ρουβίκωνα», «ανέβασαν» σχετική ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ως λόγο της επίθεσης επικαλέστηκαν την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Αφρίν της Συρίας.

Ήδη αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις υπόπτους και τους προσήγαν στην ΓΑΔΑ, όπου εξετάζονται για την συμμετοχή τους ή όχι στο περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι «Ρουβίκωνες» ήταν υπεύθυνοι και την αντίστοιχη επίθεση σε βάρος της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου, τον Ιούλιο του 2016, κάτι που είχε προκαλέσει την οργή της τουρκικής κυβέρνησης και από τότε ζητούσαν οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μεταξύ πολλών άλλων, οι «Ρουβίκωνες» έχουν πράξει αντίστοιχες επιθέσεις που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την χώρα μας, στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό τον περασμένο Δεκέμβριο και στην Πρεσβεία της Ισπανίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα