Κατάρες και κραυγές στη δίκη της δολοφονίας Γαλαζούλα

Κατάρες και κραυγές στη δίκη της δολοφονίας Γαλαζούλα

Η βεντέτα ξεκίνησε το 2016 όταν ο κατηγορούμενος σκότωσε το φοιτητή Γαλαζούλα. Ένα χρόνο μετά ο πατέρας του φοιτητή σκότωσε τον πατέρα του κατηγορούμενου

Μία βεντέτα παίρνει ξανά “σάρκα και οστά” εν έτει 2017 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με την αστυνομία να επεμβαίνει εντός της αιθούσης και τους συγγενείς του θύματος να στέλνουν κατάρες στον κατηγορούμενο.

“Δολοφόνε , δολοφόνε … Αφήστε με ” φώναζε η μητέρα του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, ο οποίος δολοφονήθηκε από το χέρι του 23χρονου κατηγορούμενου στις 8 Μαΐου 2016, στην Πεντέλη. Ένα χρόνο αργότερα, ο πατέρας του θύματος σκότωσε τον 59χρονο πατέρα του κατηγορούμενου, Μανούσο Ριζάκη, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα.

Η αστυνομία είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, καθώς αναμένονταν οι εντάσεις από τις πλευρές των οικογενειών. Ήδη από την μεταγωγή του κατηγορουμένου στο δικαστήριο, η μητέρα του Θ. Γαλαζούλα χρειάστηκε να συγκρατηθεί προκειμένου να μην επιτεθεί στον κατηγορούμενο, ενώ στη συνέχεια η είσοδος στην αίθουσα γινόταν ύστερα από έλεγχο με ειδικά μηχανήματα.

Τα αίματα άναψαν ξανά όταν στη δικαστική αίθουσα προσήχθη ο πατέρας του θύματος και κρατούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του κατηγορουμένου ο οποίος άρχισε να φωνάζει: “πού είναι ο τσόγλανος , θέλω να τον δω …”. Χρειάστηκαν επτά αστυνομικοί για να συγκρατήσουν τον άνδρα ο οποίος εκτός εαυτού ούρλιαζε: “Με τον Μαζιώτη με έχουν στην απομόνωση, να με βάλουν μαζί με αυτόν (σ.σ. κατηγορούμενο) . Ήρθε και στην κηδεία να πετάξει λουλούδια στο παιδί μου “.

Μητέρα κατηγορούμενου: πολλά λες…

Μητέρα θύματος: λίγα λέει!

Μητέρα κατηγορούμενου: κοίτα με!

Αστυνομικός: θα περάσετε έξω αν συνεχίσετε

Πατέρας θύματος: πισώπλατα τον χτύπησε. Τι του λήστεψε του παιδιού μου, δεν είχε σπίτι να του δώσει;

Μητέρα κατηγορούμενου: κόψε το θέατρο

Οι φωνές συνεχίστηκαν μέχρι τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής οπότε και οι αστυνομικοί οδήγησαν εκτός αίθουσας τον κρατούμενο πατέρα του θύματος, σε μία προσπάθεια να επικρατήσει ψυχραιμία. “Θέλω να τον δω, δεν φεύγω!”φώναζε την ώρα που τον οδηγούσαν στην κλούβα της αστυνομίας .

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Νοεμβρίου λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρου. Κατά την έξοδό του ο κατηγορούμενος δέχτηκε φραστική επίθεση από συγγενείς και φίλους του θύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα