ΚΕΕΛΠΝΟ: Στη Βουλή η δικογραφία για παράνομες προσλήψεις

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στη Βουλή η δικογραφία για παράνομες προσλήψεις
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Η υπόθεση αφορά 22 «ύποπτες» προσλήψεις που έγιναν την περίοδο 2013-2014 επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη Βουλή μεταβαίνει η δικογραφία για την υπόθεση που αφορά σε παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρου Κοντονή, διαβιβάστηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής η δικογραφία που αφορά αυτό το σκέλος της έρευνας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η υπόθεση αφορά 22 «ύποπτες» προσλήψεις που έγιναν την περίοδο 2013-2014 επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη. Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις για την υπόθεση στην οποία φέρονται ως βασικοί πρωταγωνιστές πέντε κορυφαία επιτελικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία είναι αντιμέτωπα με τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απιστίας, ενώ δυο υπάλληλοι του Κέντρου κατηγορούνται για πλημμέλημα και ειδικότερα για νόθευση εγγράφου. 

Σύμφωνα με την κατηγορία, για τις προσλήψεις δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα πρόσωπα εμφανίζονται να εργάστηκαν εκτός των σκοπών του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ πληρώθηκαν από κρατικό χρήμα και όχι από επιχορηγήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα