Κοινωνικό μέρισμα: Έγκριση για το 43% των αιτήσεων

Ladadika district, Thessaloniki, Greece on November 11, 2017. / , , 11  2017.
Ladadika district, Thessaloniki, Greece on November 11, 2017. / , , 11 2017. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Περίπου 17.000 αιτήσεις την ώρα για το κοινωνικό μέρισμα - Στις 15 Δεκεμβρίου η καταβολή - Το News 24/7 ανοίγει τη LIVE CHAT πλατφόρμα του στις 14.00 το μεσημέρι για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας

Με καταιγιστικούς ρυθμούς γίνονται πλέον οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα φτάνοντας τις 16.987 . ανά ώρα για τις πρώτες 72 ώρες λειτουργίας της εφαρμογής www.koinonikomerisma.gr.

Μέχρι και χθες το απόγευμα είχαν γίνει συνολικά 1.223.116 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν 604.389, δηλαδή ποσοστό 43,14%. ενώ απορρίφθηκε ένα ποσοστό αιτήσεων περίπου 20% που ανέρχεται σε 247.789 αιτήσεις.

Επίσης, υπάρχουν 101.687 αιτήσεις ( ποσοστό 8,41%) που απορρίφθηκαν οριστικά και 319.521 αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα κυρίως γιατί αναμένουν την συγκατάθεση των φιλοξενούμενων.

Όπως είπε χθες ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Καρέλας, με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι περίπου 1.280.000 ελληνικά νοικοκυριά.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να πάρουν όλοι όσοι συμπληρώνουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια κοινωνικό μέρισμα.

Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξουν περισσότεροι δικαιούχοι από αυτούς που είχαν αρχικά υπολογιστεί το ποσό των 720 εκ ευρώ που διατίθεται για το βοήθημα των ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών θα αυξηθεί. « Δεν θα δώσουμε κοινωνικό μέρισμα σε όποιον προλάβει αλλά σε όποιον το δικαιούται» είπε χαρακτηριστικά.

Ηδη μετά τις τρείς πρώτες ημέρες λειτουργίας έχουν καταγραφεί τα σημαντικότερα προβλήματα στους δυνητικούς δικαιούχους και τα συχνότερα έχουν διορθωθεί.

Για παράδειγμα έχει ξεκαθαριστεί ότι σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης ή ακόμη και ο φιλοξενούμενος του νοικοκυριού του θανόντα να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις.

Προχώρησε αυτόματα η αντιστοίχιση σε μεγάλους αριθμούς ΑΜΚΑ με τα ΑΦΜ ειδικά για ένα αριθμό υπερήλικών συνταξιούχων, οι οποίοι όταν κάνουν την αίτηση δεν θα χρειαστεί να πάνε για διόρθωση στα ΚΕΠ.

Αναφορικά με τους ανέργους που είχαν μείνει άνεργοι για έξι συνεχείς μήνες το 2017, ο κ. Καρέλας επανέλαβε ότι θα αφαιρεθεί από το εισόδημά τους -του έτους 2016- ένα ποσό της τάξεως των 9.000,00 (συν 1.500,00 ανά επιπλέον μήνα άνω των 6 μηνών) έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.

Πάντως όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση σε σταθερά κριτήρια υπάρχουν οριακές αδικίες γα δικαιούχους που είχαν ελάχιστα υψηλότερο εισόδημα από το κριτήρια ή είχαν οι ίδιοι πολύ χαμηλό εισόδημα και συνοικούσαν με άτομα με μέσο ή υψηλό εισόδημα με αποτέλεσμα να πάρουν μικρότερο μέρισμα ή καθόλου.

Tο ίδιο συμβαίνει και με αυτούς που έχουν τεκμαρτό εισόδημα υψηλότερο από το πραγματικό.

Στις 14.00 το μεσημέρι, το News 24/7 ανοίγει τη LIVE CHAT πλατφόρμα του για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με το Κοινωνικό Μέρισμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κοινωνικό Μέρισμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινωνικό Μέρισμα: Το σφάλμα στο Taxis που αποκλείει δικαιούχους

Κοινωνικό Μέρισμα: Ξεπέρασαν τις 600.000 οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν

ADVERTISING

SHARE: