Κολοκοτσάς: “Οι γαλάζιες σημαίες στη Ζάκυνθο δεν αποσύρθηκαν αλλά ανεστάλησαν”

Κολοκοτσάς: “Οι γαλάζιες σημαίες στη Ζάκυνθο δεν αποσύρθηκαν αλλά ανεστάλησαν”
Γαλάζια σημαία σε παραλία, Αρχείο EUROKINISSI

Ο Δήμαρχος της Ζακύνθου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 τόνισε πως η αναστολή των γαλάζιων σημαιών οφείλεται σε έλλειψη ναυαγοσωστών και όχι λόγω της ποιότητας των υδάτων.

Απαντήσεις για τις πληροφορίες που θέλουν τη Ζάκυνθο να έχει χάσει όλες τις γαλάζιες σημαίες έδωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 ο Παύλος Κολοκοτσάς, Δήμαρχος του νησιού.

“Οι γαλάζιες σημαίες δεν αποσύρθηκαν, απλώς ανεστάλησαν για φέτος, γιατί δεν είχαμε ναυαγοστώστες, όχι λόγω της καθαρότητας των νερών” πρόσθεσε και ζήτησε 6μηνες και όχι τρίμηνες συμβάσεις για τους ναυαγοσώστες, ούτως ώστε αυτοί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Αναφορικά με τα λύματα στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη είπε ότι επρόκειτο για μεμονώμένο περιστατικό και μίλησε για ατύχημα που έγινε τον Ιούνιο ύστερα από πτώση ασφαλειών για 20 λεπτά, προσθέτοντας ωστόσο ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα και ο βιολογικός λειτουργεί κανονικά.

“Έχουμε 18 βραβευμένες παραλίες” είπε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε ωστόσο ότι οι υποδομές είναι σε οριακή κατάσταση.

Ανέφερε τέλος ότι η υποστολή των σημαιών από τις ακτές έγινε και για κάποιες κάποιες καταγγελίες που υπήρξαν για υπερσυγκέντρωση ομπρελών στις παραλίες του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα