Κωστακιώτης: Δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή μικροβιακή λοίμωξη ο θάνατος της 41χρονης

Κωστακιώτης: Δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή μικροβιακή λοίμωξη ο θάνατος της 41χρονης

Εξετάζονται δεκάδες άλλοι παράγοντες σχετικά με το τι δεν πήγε καλά στο χειρουργείο, τόνισε ο ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠε, Δ. Κωστακιώτης. Στο νησί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο τα αίτια θανάτου της άτυχης 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, από τη Ζάκυνθο, να οφείλονται σε ενδονοσοκομειακή μικροβιακή λοίμωξη στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠε, Δ. Κωστακιώτης.

Όπως ανέφερε στο patrastimes.gr ο κ. Κωστακιώτης, εξετάζονται δεκάδες άλλοι παράγοντες σχετικά με το τι δεν πήγε καλά στο χειρουργείο, και μπορεί να ευθύνονται για το μετεγχειρητικό σοκ και τις σοβαρές επιπλοκές της 41χρονης, τα οποία την οδήγησαν στο θάνατο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μπορεί να ευθύνεται από κάποιο φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε στο χειρουργείο ή μέχρι τα αέρια που δίνονται κατά την αναισθησία.

Μετά τον έλεγχο των χειρουργείων και τον αποκλεισμό να ευθύνεται κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη για τις σοβαρές επιπλοκές της 41χρονης, οι υπεύθυνοι ξανάνοιξαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Ομως επανεμφανίστηκαν συμπτώματα σε διάφορους ασθενείς, στην πλειοψηφία των οποίων τα προβλήματα ήταν μικρά και ξεπεράστηκαν γρήγορα, εκτός από έναν ασθενή, ο οποίος παρουσίασε σοβαρότερα προβλήματα, και μετά και το προηγούμενο με την 41χρονη, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, ενώ τα χειρουργεία ξαναέκλεισαν, μέχρι να βρεθεί η αιτία.

Ο ασθενής νοσηλεύεται ακόμα στο ΠΓΝΠ, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη.

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα αναμένεται να δοθούν από την έρευνα του κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο φτάνει αεροπορικώς σήμερα το πρωί στη Ζάκυνθο, αλλά και από τις εξετάσεις που έχουν γίνει στην 41χρονη και τον άλλο νοσηλευόμενο στο ΠΠΝΠ.

πηγή: patrastimes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα