Κοζάνη: Οδηγός εκσκαφέα τραυματίστηκε από κατολίσθηση σε ορυχείο

Κοζάνη: Οδηγός εκσκαφέα τραυματίστηκε από κατολίσθηση σε ορυχείο

Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στη Μονάδα αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Κοζάνης με μικρά τραύματα στα πλευρά

Μια ακαριαία αποκόλληση χωμάτων στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο χειριστής ενός γιγάντιου εκσκαφέα τύπου Ε3 που εργαζόταν στο σημείο και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό.

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, τη στιγμή που ο εκσκαφέας βρισκόταν σε κανονική λειτουργία.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό,ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανος Παλαβός ανέφερε: "Έγινε ακαριαία αποκόλληση μέρους του πρανούς στο σημείο που δούλευε ο εκσκαφέας, με αποτέλεσμα οι όγκοι χωμάτων να πέσουν πάνω στον θάλαμο του χειριστή.

Η καμπίνα του άντεξε μεν την πίεση της κατολίσθησης, αλλά παραμορφώθηκε εντελώς

Ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος που βρισκόταν στην θέση του χειριστή τραυματίστηκε ελαφρά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο εργοδηγός της βάρδιας που βρισκόταν στο σημείο ενημέρωσε το ασθενοφόρο του ορυχείου που έφτασε έγκαιρα, παρέλαβε και μετέφερε τον τραυματία στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στη Μονάδα αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Κοζάνης, φέρει μικρά τραύματα στα πλευρά, και σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη της ΔΕΗ αναμένεται να λάβει εξιτήριο αργά το απόγευμα σήμερα".

"Είχε άγιο ο χειριστής του εκσκαφέα, που κατάφερε και βγήκε ζωντανός από αυτή τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η καμπίνα του" δήλωσε από πλευράς του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων "Σπάρτακος" Μόσχος Μόσχου, που βρέθηκε νωρίς το πρωί στο τόπο του ατυχήματος.

Ο κ. Παλαβός ανέφερε ότι ο εκσκαφέας έχει υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές, οι οποίες είναι μεν επισκευάσιμες, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει για κάποιους μήνες εκτός λειτουργίας.

Τα στελέχη της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι η προσωρινή απώλεια του εκσκαφέα Ε3 δεν θα επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία του ορυχείου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΛΚΔΜ εκφράζει τις ευχαριστίες της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εφημέρευε στο Νοσοκομείο Κοζάνης για την άμεση και αποτελεσματική φροντίδα στον τραυματία.

Κοζάνη: Οδηγός εκσκαφέα τραυματίστηκε από κατολίσθηση σε ορυχείο
Κοζάνη: Οδηγός εκσκαφέα τραυματίστηκε από κατολίσθηση σε ορυχείο

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ηλεκτροπληξία 39χρονου σε εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο

Εργατικό δυστύχημα στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ

ADVERTISING

SHARE: