Κρήτη: Δείτε το ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Κρήτη: Δείτε το ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»
αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης - ηράκλειο κρήτης cretalive

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης αλλάζει ριζικά την εσωτερική του όψη με στόχο να παραπέμπει σε σύγχρονο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο - Παραδίδεται σήμερα σε λειτουργία

Με νέα όψη υποδέχεται τους επισκέπτες το αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης με τις εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων να έχουν ολοκληρωθεί και τη νέα πτέρυγα αναχωρήσεων να παραδίδεται σήμερα σε λειτουργία

Για την αναβάθμιση χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις προκειμένου να αλλάξει ριζικά και να αποκτήσει μια σύγχρονη όψη στα στα πρότυπα των ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Πλέον είναι ικανό να εξυπηρετεί εκατομμύρια επισκέπτες.

Όπως είχε υποσχεθεί και ο αερολιμενάρχης κ. Πλιάκας οι εγκαταστάσεις είναι πλέον έτοιμες να τεθούν σε πλήρη λειτουργία καθώς θα παραδίδονται σταδιακά μέχρι τις 20 Απριλίου οπότε και έχουν οριστεί τα εγκαίνια.

Στο πλαίσιο των εργασιών πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου, όσο και του 1ου ορόφου, με επέκταση του χώρου των αναχωρήσεων κατά 2.900 τ.μ. και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τ.μ., με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates) για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.

Δημιουργήθηκαν δύο αίθουσες-lounges στην extra schengen παριοχή και δύο στην intra. Ως προς το εμπορικό κομμάτι του αερολιμένα τα καταστήματα καταλαμβάνουν έκταση 2.200 τ.μ. περίπου, με νέα καταστήματα αφορολόγητων ειδών σύγχρονα και με ιδιαίτερη διακόσμηση (νέα δάπεδα, ξύλινες επενδύσεις, led φωτισμό, νέα κλιματιστικά, κ.λπ.), 6 νέα ανακαινισμένα καταστήματα εστίασης στις αναχωρήσεις και δυο στους χώρους check in.

αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης - ηράκλειο κρήτης cretalive

αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης - ηράκλειο κρήτης cretalive

Η σύμβαση

Οι εργασίες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου υλοποιήθηκαν επί των ημερών του Υπουργού Χρ. Σπίρτζη. Την χρηματοδότηση ανέλαβαν τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό Δημόσιο. Η σύμβαση προέβλεπε επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» κατά 2.900 τ.μ. και ανακαίνιση ακόμη 8.000 τ.μ. Το έργο περιελάμβανε ακόμα και την αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.

Σημαντικό στοιχείο της αναμόρφωσης του αερολιμένα αποτελούν τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα. Παράλληλα θα δοθεί έμφαση και στην ηλεκτρονική διαφήμιση , μέσω της οποίας θα προβάλλονται οι ομορφιές του νησιού, τα κρητικά προϊόντα κ.ά.

Αυξημένη κίνηση πτήσεων τσάρτερ

Ενόψει των εγκαινίων του ανακαινισμένου «Ν. Καζαντζάκης», χαμόγελα σκορπά η ήδη αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Οι πτήσεις τσάρτερ είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ αναμένεται να «απογειωθούν» στα μέσα Απριλίου, οπότε ανοίγουν τις πύλες τους τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί.

Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την αισιοδοξία τους και για τις αυξημένες προ-κρατήσεις , με όλα τα μηνύματα να κάνουν λόγο για μια πολύ καλή χρονιά για τον κρητικό τουρισμό. Τις τελευταίες 10 μέρες, λόγω και του Πάσχα των καθολικών, περίπου 30 πτήσεις τσάρτερ έρχονται σε καθημερινή βάση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, οι οποίες θα αυξηθούν σημαντικά από τα τέλη Απριλίου και θα κλιμακωθούν στις 180 πτήσεις τον Αύγουστο.

αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης - ηράκλειο κρήτης cretalive

αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης - ηράκλειο κρήτης cretalive

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα