Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης κυνηγού που υπέστη καρδιακό επεισόδιο

Τριήμερη Πανευρωπαϊκή άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρώτη και δεύτερη ημέρα διημερίδα στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας με θέμα τις πυρκαγιές του 2007. Δεύτερη και τρίτη ημέρα 20 ώρες συνεχούς άσκησης με σενάριο κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, εκκένωσης χωριού και συγκροτήματος οικιών, καταδίωξη υπόπτων εμπρησμού και σύλληψη αυτών, διάσωση τραυματισμένων πυροσβεστών και πολιτών, παρουσία του Υπαρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Ιωάννη Καρατζιά και ξένων εμπειρογνωμόνων του Πυροσβεστικού Σώματος από εφτά ευρωπαϊκές χώρες. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 19, 20 και 21 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)
Τριήμερη Πανευρωπαϊκή άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρώτη και δεύτερη ημέρα διημερίδα στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας με θέμα τις πυρκαγιές του 2007. Δεύτερη και τρίτη ημέρα 20 ώρες συνεχούς άσκησης με σενάριο κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, εκκένωσης χωριού και συγκροτήματος οικιών, καταδίωξη υπόπτων εμπρησμού και σύλληψη αυτών, διάσωση τραυματισμένων πυροσβεστών και πολιτών, παρουσία του Υπαρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Ιωάννη Καρατζιά και ξένων εμπειρογνωμόνων του Πυροσβεστικού Σώματος από εφτά ευρωπαϊκές χώρες. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 19, 20 και 21 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ) EUROKINISSI

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό και τη διάσωση 55χρονου, ο οποίος υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο ενώ βρισκόταν με φίλους του για κυνήγι στο υψηλότερο σημείο των Λευκών Ορέων.

Ο 55χρονος άνδρας ήταν στη θέση Πάχνες, όταν ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος. Οι φίλοι του ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές, καθώς οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούν ότι ο 55χρονος αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην οποία συμμετέχουν 6 πυροσβέστες από τα κλιμάκια Ανώπολης και Βρυσών.

Το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο κυνηγός είναι ιδιαίτερα δύσβατο και η πρόσβαση με τροχοφόρο είναι αδύνατη. Οι πυροσβέστες έφτασαν με τα πυροσβεστικά οχήματα μέχρι κάποιο σημείο και στη συνέχεια προσπαθούν πεζοί να φτάσουν στην παρέα των κυνηγών…

Πληροφορίες:Cretapost

ADVERTISING

SHARE: