Κρήτη: Γουρούνα πέφτει πάνω σε στύλο. Το βίντεο του τρομακτικού τροχαίου

Κρήτη: Γουρούνα πέφτει πάνω σε στύλο. Το βίντεο του τρομακτικού τροχαίου

Ακόμη ένα τροχαίο στην Κρήτη που καταγράφεται σε κάμερα. Δύο κοπέλες σώθηκαν επειδή φορούσαν κράνη, ενώ η κολώνα έπεσε στο κεφάλι της μίας. Μέσα σε τρεις μέρες στο νησί σημειώθηκαν πάνω από 2.000 παραβάσεις

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τα τροχαία στην Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του 2017 μέχρι και σήμερα οι νεκροί στους δρόμους του νησιού έχουν φθάσει τους 35, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νέοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟΤΑ) Κρήτης, τα περισσότερα τροχαία καταγράφονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης με την συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών να είναι άνδρες. Από τους νεκρούς οι περισσότεροι είναι οδηγοί οχημάτων, ενώ τα περισσότερα θανατηφόρα δυστυχήματα έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Σήμερα, χρήστης του facebook ανάρτησε στη σελίδα του ένα νέο περιστατικό κατά το οποίο μια “γουρούνα” στην οποία επιβαίνουν δύο κοπέλες, συγκρούεται με ξύλινη κολώνα σε επαρχιακό δρόμο στην Ελούντα της Κρήτης. Μάλιστα η κολώνα κόπηκε στα δύο και πέφτοντας χτύπησε τη μια κοπέλα στο κεφάλι.

Μια δεύτερη γουρούνα που ακολουθούσε ανετράπη και αυτή. Όπως ενημέρωσε ο χρήστης του διαδικτύου που δημοσίευσε το βίντεο, όλοι σώθηκαν καθώς φορούσαν κράνη.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τις δύο κοπέλες στο νοσοκομείο, ενώ τα αιτία του ατυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία.

Αναλυτικότερα, σχετικά με τα τροχαία στην Κρήτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχουν καταγραφεί τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα με τον αριθμό των νεκρών να είναι 15.

Ακολουθεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με 13 νεκρούς από τροχαία, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου με 5 νεκρούς και η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με 2 νεκρούς.

Από τους 35 συνολικά ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους οι 23 ήταν οδηγοί οχημάτων, 5 επιβάτες οχημάτων και 7 πεζοί.

Τα θανατηφόρα τροχαία έχουν καταγραφεί, 22 στο επαρχιακό δίκτυο, 8 στο αστικό και 4 στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού.

Από τους νεκρούς 33 ήταν άνδρες και 2 γυναίκες.

Τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα 16, οφείλονται σε εκτροπή οχήματος, 12 σε συγκρούσεις και 7 σε παρασύρσεις.

Σε ό,τι αφορά το είδος του οχήματος των θανατηφόρων τροχαίων, 11 ήταν μοτοσυκλέτες, 21 αυτοκίνητα και 3 φορτηγά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως από την Παρασκευή 25 Αυγούστου μέχρι σήμερα, η Τροχαία κατέγραψε στην Κρήτη 2.246 τροχονομικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν 227 συνεργεία ελέγχων ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπου ελέγχθηκαν συνολικά (9.924) οχήματα, και  βεβαιώθηκαν (2.246) παραβάσεις συνολικά, μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα