Κύπρος: Αυτή είναι η τετράδα της διπλής δολοφονίας – Έδρασαν υπό επήρεια ναρκωτικών

Κύπρος: Αυτή είναι η τετράδα της διπλής δολοφονίας – Έδρασαν υπό επήρεια ναρκωτικών

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ήταν ο 33χρονος "εγκέφαλος" της δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου στην περιοχή του Στροβόλου

Στις τέσσερις συλλήψεις έχουν φτάσει οι Αρχές στην Κύπρο για τη στυγερή δολοφονία του ζεύγους στη Λευκωσία μέσα στο σπίτι τους.

Από τις καταθέσεις προκύπτει πως ο εγκέφαλος είναι ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής που συνελήφθη πρώτος.

Την ίδια ώρα, ένας συγγενής του 15χρονου γιου του ζευγαριού εξέφρασε στον ΑΝΤ1, την αγωνία του για την μετέπειτα ζωή του ανήλικου.

“Δεν εμπλέκεται σε οτιδήποτε, φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι γι αυτό το παιδί να ξαναμπεί ομαλά στην τάξη του αύριο, να μπει στον κύκλο των φίλων. Είναι μια δύσκολη κατάσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τον δολοφόνο είπε πως “μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ουσιών, οι οποίες προκάλεσαν αμόκ, προκάλεσαν σχιζοφρενείς τάσεις και εκεί που δεν βρήκε το χρηματοκιβώτιο, γιατί πήγε να κλέψει και δεν έβρισκε τα λεφτά που ήθελε και κατελήφθη από αμόκ”.

Οι τέσσερις συλληφθέντες ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν εάν χρειαστεί, πράγμα που τελικά έπραξαν, αν και είχαν ως αρχικό κίνητρο τη ληστεία.

Ο 33χρονος Λοίζος Τζιωνής είχε συναντηθεί με την αλλοδαπή κοπέλα του, Σάρα Σιάνς, τον ετεροθαλή αδερφό του Λευτέρη Σολωμό, καθώς και τον τέταρτο κατηγορούμενο, Μάριο Χατζηξενοφώντος, μια μέρα πριν τη στυγερή δολοφονία, για να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους.

Ο 33χρονος, με βάση τις συγκλίνουσες μαρτυρίες της συμβίας του, του ετεροθαλούς αδελφού και του 22χρονου που εμπλέκονται στην υπόθεση, φέρεται να ήταν και το πρόσωπο που κατάφερε τις μαχαιριές στα δύο θύματα. Μάλιστα, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όπως κατέθεσαν δύο εκ των συλληφθέντων.

Παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς του 33χρονου, ο οποίος υπέδειξε τον αδελφό του ως τον δολοφόνο, τα μέχρι στιγμής δεδομένα της ανακριτικής διαδικασίας υποδεικνύουν διαφορετικά πράγματα.

Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στον «Φιλελεύθερο», με τη λήξη του πρώτου διατάγματος κράτησης του 33χρονου την ερχόμενη Παρασκευή 4/5/18 θα ζητηθεί εκ νέου κράτηση του για άλλες οκτώ μέρες. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους υπόπτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα