Λειτουργεί το τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα στον Ε65

Λειτουργεί το τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα στον Ε65

Κι ενώ το μεσημέρι γίνονται τα εγκαίνια του μεσαίου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65, από Ξυνιάδα έως Τρίκαλα, το τμήμα ξεκίνησε να λειτουργεί για το κοινό

Αποστόλη στα Τρίκαλα

Στις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του μεσαίου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65, από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα, μήκους περίπου 80 χλμ.

Ωστόσο, από τις 11 το πρωί, ύστερα από απόφαση της Τροχαίας που περίμενε τα καιρικά φαινόμενα, δόθηκε το τμήμα σε χρήση και πλέον όσοι θέλουν να κινηθούν προς την περιοχή, μπορούν να το κάνουν απρόσκοπτα. Πάντως, επειδή ο καιρός είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητος, η εταιρεία λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου Ε65 έχει λάβει όλα τα μέτρα, με τα εκχιονιστικά να επιχειρούν συνεχώς, κυρίως στο σημείο της Ξυνιάδας που έχει αρκετό χιόνι. Επίσης, είναι χρήσιμο οι οδηγοί να έχουν αλυσίδες, για κάθε ενδεχόμενο.

Αυτά τα περίπου 80 χλμ., σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, σε συνδυασμό με το νέο συνδετήριο κλάδο μήκους 10 χλμ., με τον υφιστάμενο άξονα Λαμίας – Καρδίτσας, έρχονται να δώσουν μια νέα μορφή στα ταξίδια από Αθήνα προς Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα και προς όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής και Κεντρικής Θεσσαλίας.

Βασική βελτίωση για όλους τους οδηγούς, είναι ότι πλέον παρακάμπτονται οι γνωστές για την επικινδυνότητά τους στροφές στο Δομοκό, ενώ η διάρκεια του ταξιδιού προς Τρίκαλα και Καρδίτσα, μειώνεται περισσότερο από 30 λεπτά.

Οι οδηγοί που έρχονται από Νότο, θα συναντούν στο 24ο χλμ. του υφιστάμενου άξονα Λαμίας – Καρδίτσας, νέο κυκλικό κόμβο (round about) που θα τους οδηγεί εντός του αυτοκινητοδρόμου, ενώ η είσοδος από Βορρά θα πραγματοποιείται από αντίστοιχο κυκλικό κόμβο που συνδέεται με τον υφιστάμενο άξονα Λαρίσης – Τρικάλων στο 56ο χλμ.

Συνολικά, στα 80 αυτά χιλιόμετρα και ανάλογα με το σημείο έναρξης και τον τελικό προορισμό, στη διάθεσή των οδηγών υπάρχουν οι  παρακάτω Ανισόπεδοι Κόμβοι (Α/Κ) και Ημικόμβοι (ΗΚ):

• Α/Κ Ξυνιάδας

• Η/Κ Σμοκόβου

• Α/Κ Ανάβρας

• Α/Κ Σοφάδων

• Α/Κ Καρδίτσας

• Α/Κ Προαστίου

• ΗΚ Λόγγου 

• Α/Κ Τρικάλων 

Το τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου. Με  δυο λωρίδες κυκλοφορίας και Λ.Ε.Α. ανά κατεύθυνση,  στα σημαντικότερα τεχνικά στοιχεία του συναντάμε:

Δυο δίδυμες σήραγγες συνολικού μήκους περίπου 1 χλμ.

13 Γέφυρες με σημαντικότερη τη Γέφυρα του Πηνειού μήκους 595 μ.

17 Άνω & 22 Κάτω Διαβάσεις

8 χώρους προσωρινής στάθμευσης ( 4 ανά κατεύθυνση)

140 οχετούς

Πρέπει να επισημάνουμε , ότι με την παράδοση σε κυκλοφορία, στη διάθεσή κάθε οδηγού θα βρίσκεται και μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως:

Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας

Β) 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, 1075

Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 801 700 7000

Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα