Λέκκας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον σεισμό

Συνεδρίαση της ειδική μόνιμης επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Η πολυπλοκότητα των καταστροφών και των κρίσεων και η κλιματική αλλαγή. Οι νέες προκλήσεις για την πολιτική προστασία.
Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Συνεδρίαση της ειδική μόνιμης επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας με θέμα ημερήσιας διάταξης: Η πολυπλοκότητα των καταστροφών και των κρίσεων και η κλιματική αλλαγή. Οι νέες προκλήσεις για την πολιτική προστασία. Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τη σεισμική δραστηριότητα των ημερών είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε χαμηλές και όχι ψηλές περιοχές όπως ο Υμμητός, ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι η σεισμική δραστηριότητα σε μια περιοχή δεν συνδέεται με τους σεισμούς κάποιας άλλης κι έτσι δεν επηρρεάζει η μια περιοχή την άλλη.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή της Σταμάτας που ήταν το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού των 4,4 βαθμών που αναστάτωσε τους κατοίκους της Αττικής δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται ισχυρός σεισμός.

ADVERTISING

SHARE: