Λέσβος: Έψαχναν για μετανάστες και εντόπισαν καρχαρία

Λέσβος: Έψαχναν για μετανάστες και εντόπισαν καρχαρία

Οι λιμενικοί βρήκαν τυχαία τον καρχαρία ανάμεσα σε άλλα αλιεύματα και τον κατάσχεσαν καθώς θα έπρεπε να συνοδεύεται από ειδικά παραστατικά

Έναν καρχαρία 100 περίπου κιλών, εντόπισαν σήμερα το απόγευμα οι άνδρες του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο που ταξίδευε από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.

Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, έκαναν όπως συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό εξονυχιστικό έλεγχο σε αυτοκίνητα που ταξιδεύουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης για Πειραιά, προκειμένου να εντοπίσουν μετανάστες που προσπαθούν να αποδράσουν από τη Λέσβο.

Έτσι μέσα σε ένα αυτοκίνητο – ψυγείο, ανάμεσα σε διάφορα άλλα αλιεύματα εντόπισαν έναν καρχαρία, ο οποίος έπρεπε να συνοδεύεται από ειδικά έγγραφα για τη μεταφορά του, αλλά και για την καταλληλότητα του προς βρώση.

Ο καρχαρίας κρατήθηκε στον περίφρακτο χώρο του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, προκειμένου να ερευνηθούν τα στοιχεία της προέλευσής του.

Σύμφωνα με δήλωση του Προϊσταμένου του Τμήματος Αλιείας Παναγιώτη Λυκουρέτζου, αν το συγκεκριμένο αλίευμα στερείται νομίμων παραστατικών και είναι κατάλληλο προς βρώση, θα δοθεί σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Πηγή: lesvosnews

ADVERTISING

SHARE: