Λέσβος: H ηλικιωμένη μάνα πάλεψε να σώσει τους γιους της μέσα στο φλεγόμενο σπίτι

Λέσβος: H ηλικιωμένη μάνα πάλεψε να σώσει τους γιους της μέσα στο φλεγόμενο σπίτι

Η 76χρονη άνοιξε την πόρτα, πιστεύοντας ότι θα μπει καθαρός αέρας, όμως η φωτιά φούντωσε από το οξυγόνο

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε περίπου μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Πολιχνίτου Λέσβου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά σε μονοκατοικία που διέμεναν δύο αδέρφια 56 και 54 ετών αντίστοιχα.

Τα δύο αδέρφια αντιμετώπιζαν νοητική υστέρηση και ο ένας και κινητικά προβλήματα και έμεναν στο ισόγειο. Στον υπερκείμενο όροφο της διώροφης μονοκατοικίας διέμενε η 76χρονη μητέρα τους που αντιλήφθηκε τους καπνούς και έσπευσε κάτω να τους βοηθήσει.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε αργότερα και όντας σε κατάσταση σοκ, είδε τους δύο γιους της να βήχουν έντονα, να είναι πεσμένοι στο πάτωμα και το σπίτι να έχει γεμίσει καπνούς. Προσπάθησε να τους σηκώσει και να τους σύρει, δεν τα κατάφερε όμως και έσπευσε να ανοίξει την πόρτα, πιστεύοντας έτσι ότι θα έμπαινε καθαρός αέρας και θα συνέρχονταν, όμως το οξυγόνο που μπήκε απότομα στο σπίτι φούντωσε την φωτιά αστραπιαία και μετέτρεψε στο σπίτι σε κόλαση.

Μόλις που πρόλαβε η ηλικιωμένη να βγει έξω, καλώντας σε βοήθεια τους γείτονες, που ούτε αυτοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι.

Λέσβος: H ηλικιωμένη μάνα πάλεψε να σώσει τους γιους της μέσα στο φλεγόμενο σπίτι

Η Πυροσβεστική κλήθηκε όταν ήδη είχαν συμβεί όμως όλα αυτά και όταν έφτασε ήδη είχε καταρρεύσει η στέγη και είχε καταπλακώσει τα δύο αδέρφια που εγκλωβίστηκαν στα φλεγόμενα χαλάσματα και απανθρακώθηκαν.

Στο σημείο έφτασαν 10 άντρες με 4 οχήματα και όταν κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά και να εισέλθουν στα ερείπια του σπιτιού εντόπισαν κάτω από τα χαλάσματα, νεκρούς τους δύο άντρες που τους ανέσυραν.

Λέσβος: H ηλικιωμένη μάνα πάλεψε να σώσει τους γιους της μέσα στο φλεγόμενο σπίτι

Μετά από αρκετή προσπάθεια, η φωτιά κατεσβέσθη ενώ πλέον γίνεται έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, μέχρι να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας.

Η ηλικιωμένη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού για προληπτικούς λόγους ανέφερε ότι ίσως να ξέσπασε η φωτιά από αναμμένο μάτι στην κουζίνα ή από το καντήλι, ωστόσο η κουζίνα που εξετάστηκε ήταν κλειστή και έτσι η έρευνα συνεχίζεται και θα οριστεί πραγματογνώμονας.

(Φωτογραφίες: Lesvosnews.net)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Δύο αδέλφια νεκρά από πυρκαγιά στο σπίτι τους

ADVERTISING

SHARE: