Λέσβος: Καταδικασμένος για τον φόνο της συζύγου του ο 78χρονος που πυροβόλησε 15χρονο Σύρο

Λέσβος: Καταδικασμένος για τον φόνο της συζύγου του ο 78χρονος που πυροβόλησε 15χρονο Σύρο
Φωτογραφία αρχείου Εurokinissi

Ο ηλικιωμένος, που πυροβόλησε τον έφηβο και τον επίσης ανήλικο αδερφό του, συνελήφθη. Τι ισχυρίστηκε στις αρχές.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 78χρονος ο οποίος λίγο πριν τις 18:00 της Τρίτης πυροβόλησε εναντίον δύο ανήλικων προσφύγων από την Συρία και τραυμάτισε τον έναν.

Το περιστατικό έγινε σε αρκετά κοντινή απόσταση από την δομή της Μόριας, απ’ όπου είχαν απομακρυνθεί εδώ και δύο ημέρες μία οικογένεια Σύρων που έφτασε πριν μερικές ημέρες στο νησί, εξαιτίας σοβαρών επεισοδίων που γίνονταν στο καταυλισμό από Αφγανούς και άλλους αραβόφωνους.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο 15χρονος εισήλθε με τον επίσης ανήλικο αδερφό του στο μποστάνι του ηλικιωμένου, ο οποίος νομίζοντας ότι θα τον έκλεβαν βγήκε με κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα τα σκάγια να βρουν τον 15χρονο στα πόδια και στο κεφάλι.

Ο δράστης που στο παρελθόν είχε σκοτώσει την γυναίκα του, συνελήφθη από άντρες της Ασφάλειας του νησιού και ο 15χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου πλέον η κατάστασή του χαρακτηρίζεται εκτός κινδύνου.

Ο ηλικιωμένος έχει οδηγηθεί στην Ασφάλεια και βεβαίως κατασχέθηκε το όπλο του, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Το κυνηγετικό όπλο που κατασχέθηκε, ο ίδιος το έφερε παράνομα, ωστόσο είχε φροντίσει να εκδώσει νόμιμη άδεια στο όνομα της νυν συζύγου του, αφού ο ίδιος από την στιγμή που έχει καταδικασθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία σε βάρος της πρώην συζύγου του, ήταν αδύνατο να φέρει νόμιμη άδεια. Το ερώτημα βεβαίως είναι ποια η διαφορά που δόθηκε η άδεια στην σύζυγό του, αφού το όπλο βρισκόταν στο ίδιο σπίτι και προφανώς όχι για να κυνηγάει στα βουνά η σύζυγος του ηλικιωμένου…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα