"Λουκέτο" σήμερα στις υπηρεσίες των δήμων

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή.  Οι δημοτικοί υπάλληλοι  που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα στην οποία, συμφωνα με πληροφορίες, θα συμπεριληφθούν χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. Οι δημοτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα στην οποία, συμφωνα με πληροφορίες, θα συμπεριληφθούν χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας

«Λουκέτο» μπαίνει στις υπηρεσίες των δήμων, σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, λόγω πανελλαδικής στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Στις 12:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων από ορισμένους δήμους (Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας, Σουλίου κ.α), καθώς και στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας των δήμων.

Ζητεί, συγκεκριμένα, την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, καθώς και την κατάργηση του άρθρου 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 που παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: