Μαίνονται οι φωτιές σε Κάρυστο και Χανιά – Νέο μέτωπο στον Μυλοπόταμο

Μαίνονται οι φωτιές σε Κάρυστο και Χανιά – Νέο μέτωπο στον Μυλοπόταμο
Πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, Αρχείο Eurokinissi

Η πιο δύσκολη πυρκαγιά μέχρι στιγμής λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή είναι αυτή της Καρύστου, δίχως όμως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Γέρακα.

Μαίνονται οι φωτιές σε Κάρυστο και Χανιά. Ξέσπασε νέο μέτωπο στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Γέρακα.

Η πιο δύσκολη πυρκαγιά αυτή την στιγμή εντοπίζεται στην περιοχή Βατήσι Καρύστου, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση, χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ωστόσο πνέουν εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι, που δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης.

Στο συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο ακριβώς λόγω των συνθηκών κινητοποιήθηκαν και οι περισσότερες δυνάμεις, αποτελούμενες από 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και τέσσερα εναέρια μέσα μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Την ίδια ώρα μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι, εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα όμως πλέον, σε δασική έκταση στο χωριό της Σπίνας Χανίων, εμφανίζοντας ελαφρώς καλύτερα εικόνα. Νωρίτερα όμως το μεσημέρι λίγο κόντεψε να απειληθεί άμεσα το χωριό και χρειάστηκε να απομακρυνθούν προληπτικά οι ηλικιωμένοι κάτοικοι για προστασία από τους πυκνούς καπνούς που είχαν σκεπάσει το χωριό.

Στο σημείο μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες πλέον από 22 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα, μέχρι την δύση του ήλιου.

Στον Μυλοπόταμο ξέσπασε το απόγευμα νέο μέτωπο σε αγροτοδασική έκταση, έξω από το χωριό του Άγιου Σύλλα, στο Ρέθυμνο, που δεν κινδυνεύει άμεσα. Στο σημείο επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Στο Γέρακα, η φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο με χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα κοντά στα σπίτια της περιοχής, επί της οδού Καβάφη, χάρη στην έγκαιρη και μεγάλη κινητοποίηση όμως της Πυροσβεστικής και εθελοντών-κατοίκων της περιοχής, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.

Για αύριο, Πέμπτη 5 Ιουλίου, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασίας, τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τυχόν εμφάνιση πυρκαγιών, αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα