Μαθητικές καταλήψεις σε δεκάδες σχολεία στην Κρήτη

Μαθητικές καταλήψεις σε δεκάδες σχολεία στην Κρήτη

Σωρεία καταλήψεων σχολικών συγκροτημάτων στην Κρήτη. Τι διεκδικούν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου (pics & vid)

Σε καταλήψεις σε σχολεία των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου έχουν προχωρήσει μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαμαρτυρόμενοι για το εκπαιδευτικό σύστημα, την τράπεζα θεμάτων, τις ελλείψεις καθηγητών και το κτιριακό.

Τη Δευτέρα, στο Ηράκλειο, μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με το cretalive.gr μεγάλη ήταν η συμμετοχή   στην κινητοποίηση των μαθητών που έδωσαν παλμό φωνάζοντας συνθήματα για τα προβλήματα της παιδείας.

Η κινητοποίηση των μαθητών δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Με τύμπανα και τραγούδια διαμαρτυρηθηκαν οι μαθητές του Λυκείου Αρκαλοχωρίου στους κεντρικούς δρόμους του Αρκαλοχωρίου στο πλαίσιο των μαθητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κρήτη.

H πορεία είναι η μία μορφή διαμαρτυρίας όπως λένε οι μαθητές για το θέμα της τράπεζας θεμάτων, αλλά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές. με κύριο ζήτημα .

Ωστόσο για άγνωστο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί και η κατάληψη του σχολικού κτιρίου του Λυκείου που ξεκίνησε σήμερα.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 30 είναι  τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο Ν. Ηρακλείου, μεταξύ των οποίων και το Γυμνάσιο Αλικαρνασσού. Σε ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει και μαθητές στα Χανιά όπου συνολικά υπο κατάληψη βρίσκονται 19 σχολεία ενώ 13 σχολεία είναι υπο κατάληψη στο Ρέθυμνο και 15 στο Λασίθι.

(Με πληροφορίες από Cretalive / ΑΠΕ – ΑΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα