Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας σε οδηγούς ταξί

Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας σε οδηγούς ταξί
Συγκέντρωση οδηγών ταξί Eurokinissi

Βεβαιώθηκε πλήθος παραβάσεων για επιλογή πελατών, πολλαπλή μίσθωση επιβατών κλπ. Συνελήφθη ένας οδηγός ταξί γιατί είχε μπλοκάρει το ταξίμετρο ώστε να μην εκδίδει αποδείξεις.

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένης δράσης και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, του Λιμένα Πειραιώς, καθώς και στο οδικό δίκτυο περιμετρικά του Υπεραστικού Σταθμού ΚΤΕΛ Κηφισού, ελέγχθηκαν συνολικά 118 οδηγοί ταξί και βεβαιώθηκαν 37 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν στο νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης οχημάτων ταξί.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις για επιλογή επιβατών, 14 παραβάσεις για παραβίαση σειράς σε καθορισμένο χώρο στάθμευσης (πιάτσα) ταξί, 4 παραβάσεις για μη τήρηση ρυθμιστικών πινακίδων στους καθορισμένους χώρους στάθμευσης (πιάτσες) ταξί, μία παράβαση για πολλαπλή μίσθωση επιβατών, μία παράβαση διότι ειδική άδεια οδήγησης ταξί είχε λήξει, μία παράβαση για μη ανάρτηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί και μία παράβαση για αντικανονική (μη εμφανής) τοποθέτηση ταξιμέτρου.

Περαιτέρω και στο πλαίσιο της ανωτέρω εξόρμησης, συνελήφθησαν δύο οδηγοί, ενός ταξί και ενός Ι.Χ. οχήματος.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο μεν πρώτος οδηγός του ταξί είχε προβεί σε σκόπιμη επέμβαση επί της ταμειακής μηχανής του οχήματος, μπλοκάροντας την λειτουργία της με χρήση ειδικού συνδυασμού πλήκτρων του ταξιμέτρου, με συνέπεια την μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων, παρόλο που το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Αντίστοιχα, ο δεύτερος οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου, κατελήφθη να πραγματοποιεί μεταφορά τριών τουριστών από τον Λιμένα Πειραιώς με τελικό προορισμό την Ακρόπολη, έναντι χρηματικού αντιτίμου 80 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα