Με αλυσίδες η κυκλοφορία στη Μακεδονία - Διακοπή κυκλοφορίας σε Δράμα-Ροδόπη

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται κυριολεκτικά ολόκληρος ο νομός Τρικάλων με το χιόνι να πυκνώνει από το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2012. Στα ορεινά το ύψος του χιονιού που άρχισε να πέφτει από το μεσημέρι της Τετάρτης φθάνει το 1 μέτρο ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων ακόμη και μέσα στην πόλη των Τρικάλων αφού το ύψος του χιονιού ξεπερνά τους 40 πόντους παρότι τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και των Δήμων αποχιονίζουν συνεχώς. Επίσης χωρίς ρεύμα ξύπνησαν το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2012 οι κάτοικοι συνοικιών του Δήμου Τρικκαίων και χωριών στο νομό. 
Τα στιγμιότυπα απο το εθνικό οδικό δίκτυο Τρικάλων - Άρτας, την περιοχή της Ελάτης, την τοξοτή γέφυρα και την περιοχή της Πύλης, την εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας και την πόλη των Τρικάλων.(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Σε λευκό κλοιό βρίσκεται κυριολεκτικά ολόκληρος ο νομός Τρικάλων με το χιόνι να πυκνώνει από το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2012. Στα ορεινά το ύψος του χιονιού που άρχισε να πέφτει από το μεσημέρι της Τετάρτης φθάνει το 1 μέτρο ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων ακόμη και μέσα στην πόλη των Τρικάλων αφού το ύψος του χιονιού ξεπερνά τους 40 πόντους παρότι τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και των Δήμων αποχιονίζουν συνεχώς. Επίσης χωρίς ρεύμα ξύπνησαν το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2012 οι κάτοικοι συνοικιών του Δήμου Τρικκαίων και χωριών στο νομό. Τα στιγμιότυπα απο το εθνικό οδικό δίκτυο Τρικάλων - Άρτας, την περιοχή της Ελάτης, την τοξοτή γέφυρα και την περιοχή της Πύλης, την εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας και την πόλη των Τρικάλων.(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Χιονόπτωση και παγετός δυσκολεύουν την κυκλοφορία - Σε ποια σημεία έχουν κλείσει οι δρόμοι

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σελίου από το 14ο χιλιόμετρο (Κουμαριά) έως το 26ο χιλιόμετρο (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής - Μ. Λιβαδίων και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης - Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου από το 29ο έως το 37ο χιλιόμετρο ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από τον Ταξιάρχη (70ο χιλιόμετρο) μέχρι Αρναία (90ο χιλιόμετρο).

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 35ο έως 54ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών - Σαμαρίνας και από το 40ο έως 45ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών- προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας.

Στην Καστοριά αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 22ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) ενώ, όπως έγινε γνωστό, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στο 96,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Ιωαννίνων (Επταχώρι) λόγω κατολίσθησης βράχων.

Στη Φλώρινα, τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 15ο έως το 25ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και από το 18ο έως το 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Διακοπή κυκλοφορίας σε Δράμα και Ροδόπη

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Δράμας και της Ροδόπης λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, στο νομό Δράμας η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις, στην επαρχιακή οδό Παρανεστίου - Πρασινάδας, από το 16,5ο έως το 16,6ο χιλιόμετρο καθώς και στην πλατεία του οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από το 15,5ο έως το 15,6ο χιλιόμετρο.

Στο νομό Ροδόπης η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου και στο δρόμο Αγ. Μαρίνας Ιμέρου. Παράλληλα με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Κέχρου – Χλόης και Σμιγάδας – Ραγάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Και σήμερα βροχές, χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Πήλιο: Κατέρρευσε παραλιακός δρόμος από την ισχυρή βροχόπτωση

ADVERTISING

SHARE: