Με τις ”ευλογίες” του τοπικού Ιεράρχη οι προσλήψεις θεολόγων

Με τις ”ευλογίες” του τοπικού Ιεράρχη οι προσλήψεις θεολόγων
ΣΥΝΕΔΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Ποια είναι η επίσημη θέση της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις των θεολόγων

Υπέρ του υποχρεωτικού χαρακτήρα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία για το σύνολο των μαθητών ανεξαρτήτως ”θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας”τάσσεται η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μάθημα των Θρησκευτικών, πέραν του υποχρεωτικού χαρακτήρα, περιλαμβάνει και το αίτημα για τη δίωρη διδασκαλία του μαθήματος στις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση που διατυπώνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τους διορισμούς των καθηγητών του μαθήματος των Θρησκευτικών. Συγκεκριμένα στο ανακοινωθέν της η ΔΙΣ υποστηρίζεται ότι ο διορισμός των Καθηγητών του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Εκπαίδευση πρέπει να προϋποθέτει και την “συμμαρτυρία” του Επισκόπου της τοπικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Χρυσοστόμου προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να διατηρεί τον γνωστικό και παιδαγωγικό του χαρακτήρα, να εκφράζεται μέσα από μία ενιαία δομή, με τρόπο επαγωγικό και σύμφωνα με τα σύγχρονα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά της ηλικίας και των μορφωτικών αναγκών.

”Δεν είναι δυνατόν να αποτελή απλήν συσσώρευσιν γνώσεων, ούτε να επιδιώκη προβολή μεταφυσικών και ιδεολογικών προεκτάσεων, ερμηνευτικών προσεγγίσεων η ακροβατισμών αλλά δια της διδασκαλίας θα επιδιώκεται η προβολή και αι συνέπειαι διαμορφώσεως ενός προτύπου ζωής, δηλαδή του πολιτισμού και της κοινωνίας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Πηγή: amen.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα