Μεγάλη επιτυχία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Νέα βελτιωμένη σύμβαση του 'Sepura', διάδοχο του 'Tetra'

Οικογενειακό έγλημα έλαβε χώρα στην περιοχή του Μαρκόπουλου, σήμερα 14/10/2017. Μητέρα αφού κλείδωσε τον σύζυγο της, φαίνεται πως σκότωσε την 17χρονη κόρη της και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωής της (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Οικογενειακό έγλημα έλαβε χώρα στην περιοχή του Μαρκόπουλου, σήμερα 14/10/2017. Μητέρα αφού κλείδωσε τον σύζυγο της, φαίνεται πως σκότωσε την 17χρονη κόρη της και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωής της (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η αρχική σύμβαση είχε υπογραφεί παραμονές εκλογών τον Δεκέμβριο του 2014 και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου κατάφερε όχι μόνο να ρίξει κατά πολύ το ποσό αλλά και να λάβει δώρο 30 περιπολικά

Μία τεράστιας σημασίας επιτυχία κατάφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την επιτυχή επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης για το ηλεκτρονικό σύστημα ραδιοεπικοινωνίας «Sepura» της ΕΛ.ΑΣ., διάδοχο ουσιαστικά του «Tetra».

Η αρχική σύμβαση είχε γίνει παραμονές εκλογών, τον Δεκέμβριο του 2014, επί ηγεσίας Βασίλη Κικίλια, από τη νέα ηγεσία κρίθηκε ως ασύμφορη για το κράτος και έκτοτε τέθηκε υπό επαναδιαπραγμάτευση.

Πλέον, «από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνεται ότι κατόπιν διαπραγματεύσεων οριστικοποιήθηκαν με σύμβαση οι όροι της εγκατάστασης και χρήσης του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας Sepura, που αρχικά είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Μειώθηκε το συμβατικά συμφωνηθέν ποσό της ετήσιας συντήρησης από 2.200.000 ευρώ σε 1.600.000 ευρώ, ενώ η εγκαταστάτρια εταιρία θα προβεί αντισταθμιστικά σε δωρεά σημαντικού αριθμού αστυνομικών αυτοκινήτων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπ. Προ.Πο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. θα λάβει αντισταθμιστικά ως δώρο, τουλάχιστον 30 νέα περιπολικά, κάτι που αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη και για το ζήτημα του εξαιρετικά γερασμένου στόλου περιπολικών που διαθέτει, ενώ σε βάθος εξαετίας που έχει ισχύ η συγκεκριμένη σύμβαση, το ελληνικό Δημόσιο κερδίζει συνολικά 3,6 εκατ. ευρώ!

Σημειώνεται, ότι το νέο σύστημά έχει δοκιμαστεί σε μεγάλα γεγονότα, έχουν τοποθετηθεί κεραίες και αποδείχτηκε εξαιρετικά λειτουργικό. Από τον Νοέμβριο αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του και ο ακριβής αριθμός περιπολικών που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. από τη συγκεκριμένη συμφωνία.

ADVERTISING

SHARE: