Μενίδι: Πορεία κατοίκων στη μνήμη του 11χρονου Μάριου

Μενίδι: Πορεία κατοίκων στη μνήμη του 11χρονου Μάριου

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι, οι κάτοικοι πραγματοποιούν διαδήλωση στη μνήμη του.

Στις 8 Ιουνίου του 2017, στο Μενιδι, ο 11χρονος Μάριος-Δημήτριος έπεφτε νεκρός κατα τη διάρκεια σχολικής γιορτής από αδέσποτη σφαίρα.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά και ενώ ο δολοφόνος δεν έχει βρεθεί, με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων του Δήμου Αχαρνών, γονείς, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν περίπου στις 19:00 έξω από το γήπεδο του Αχαρναϊκού.

Οι γονείς του δολοφονημένου νεαρού βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης ενώ το σύνθημα που κυριαρχεί είναι το ίδιο με πέρσι. «Βρείτε τώρα τον δολοφόνο», αφού η αστυνομία έχει αποτύχει να εντοπίσει τον άνθρωπο από το πιστόλι του οποίου μπήκε τέλος στη ζωή του μικρού μαθητή.

Υπενθυμίζεται πως δυο ημέρες μετά τη δολοφονία, ένας 23χρονος Ρομά είχε συλληφθεί και παραδέχτηκε πως πυροβολούσε την ίδια ημέρα στον αέρα με καραμπίνα. Ωστόσο τα στοιχεία δεν αποδείκνυαν πως η σφαίρα έφυγε από το όπλο που κρατούσε ο ίδιος καθώς οι κάλυκες προέρχονταν από πιστόλι 9 χιλιοστών. Έτσι, ο 23 χρόνος καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση με αναστολή και έκτοτε δεν εντοπίστηκε κάποιος άλλος ύποπτος για τη δολοφονία.

Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε τρισάγιο σε βαρύ κλίμα, στον τάφο του Μάριου, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Όπως είπε ο Αθανάσιος Σουλούκος, πατέρας του 11χρονου, «Ένα χρόνο μετά και ο δολοφόνος δεν έχει βρεθεί. Δεν είμαι αισιόδοξος».

Οι κάτοικοι της περιοχής με πανό και συνθήματα ζητούν την απομάκρυνση των όπλων και των ναρκωτικών από την πόλη. «Οι πυροβολισμοί έχουν περιοριστεί εν μέρει όμως δεν έχουν εκλείψει. Η πηγή του προβλήματος, τα ναρκωτικά, παραμένει. Πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις από όλους τους φορείς» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Σωτήρης Κουφογεώργος».

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Κουφογεώργου στο Ραδιόφωνο 24/7

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα