Μεσολόγγι: Έρευνα για τον εντοπισμό του ασυνείδητου που πυροβόλησε και σκότωσε 7 κουτάβια

Μεσολόγγι: Έρευνα για τον εντοπισμό του ασυνείδητου που πυροβόλησε και σκότωσε 7 κουτάβια

Μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η θανάτωση επτά κουταβιών στο Μεσολόγγι με πυροβολισμούς που δέχτηκαν από άγνωστο, το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του ώστε να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης

Την έρευνα του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου προκάλεσαν οι αντιδράσεις για την θανάτωση επτά κουταβιών στο Μεσολόγγι με πυροβολισμούς που δέχτηκαν από άγνωστο και ασυνείδητο δράστη, στην περιοχή Κλείσοβα Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Επισημαίνεται ότι, σε κάθε περιστατικό κακοποίησης ζωών τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα επιλαμβάνονται άμεσα ενεργώντας επισταμένες έρευνες, σχηματίζοντας ποινικές δικογραφίες οι οποίες υποβάλλονται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Στην σχετική της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως «στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών ενημερώνουμε τους πολίτες ότι :

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή, καθώς και με υψηλό διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν.4235/2014.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση θανάτωσης ζώου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στον παραβάτη και επιβάλλεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς επίσης και στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κτηνωδία στο Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν και σκότωσαν επτά κουτάβια

ADVERTISING

SHARE: