Μη ενεργοποιημένη η βόμβα στη Νεμέα - Όλα δείχνουν πως την 'ξεφορτώθηκαν' στο σημείο

Μέτρα ασφαλείας έξω από το κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας κατα την διάρκεια τηε επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μέτρα ασφαλείας έξω από το κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας κατα την διάρκεια τηε επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Από το σημείο αυτό θα περνούσε λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα πως όποιος το πέταξε εκεί ενδεχομένως ήθελε να αποφύγει τυχόν έλεγχο από κάποιο μπλόκο που είδε

Αναστάτωση προκάλεσε στην ΕΛ.ΑΣ. και όχι μόνο ο εντοπισμός ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού που κρίθηκε ύποπτος, πεταμένος στα χόρτα δίπλα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου-Τριπόλεως στο ρεύμα προς Αθήνα και στο ύψος της Νεμέας, επί του 113ου χλμ., μόλις 1,5 χλμ. δηλαδή μετά τον κόμβο της Νεμέας.

Περίπου στις δύο το μεσημέρι, υπάλληλοι της εταιρείας συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» πραγματοποιούσαν χορτοκοπτικές εργασίες στο σημείο αυτό του δρόμου και ξαφνικά οι υπάλληλοι είδαν μέσα στο χόρτα το αντικείμενο αυτό που έμοιαζε με βόμβα και κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία.

Άμεσα κλήθηκε κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Πελοποννήσου, διακόπηκε η κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα και γίνονταν εκτροπές, από τις 3 το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα και πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως προέκυψε από την αυτοψία του μηχανισμού, αυτός αποτελείτο από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο, που πιθανόν περιείχε την εκρηκτική ύλη, ενώ η συσκευή του τηλεφώνου για την τηλεπυροδότηση ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση της βόμβας. Αυτό από μόνο του ενισχύει την πεποίθηση των Αρχών ότι στόχος δεν ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα περνούσε λίγο αργότερα από το σημείο, με κατεύθυνση την Καλαμάτα.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι ο δράστης ή οι δράστες να είδαν κάποιο μπλόκο ή κάποιο περιπολικό πιο μπροστά, να φοβήθηκαν τυχόν έλεγχο και να πέταξαν τον μηχανισμό στο σημείο αυτό…

Σε κάθε περίπτωση θα ελεγχθούν κάμερες κυκλοφορίας, θα αναμένουν οι Αρχές να λάβουν λεπτομερείς απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και ανάλογα με τα δεδομένα που θα προκύψουν θα αναλάβει την έρευνα και η αρμόδια Υπηρεσία. Έως τότε την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Κορίνθου, ωστόσο είναι ενήμερη και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει:

«Σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκε από ιδιώτη που εκτελούσε χορτοκοπτικές εργασίες στο 113ο χ.λ.μ. του Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως (ρεύμα προς Αθήνα – κόμβος Νεμέας Κορίνθου), παραπλεύρως και εκτός του οδοστρώματος, μικρού μεγέθους, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος μεταξύ άλλων, από συσκευή κινητού τηλεφώνου και κυλινδρικό αντικείμενο.

Σημειώνεται, ότι η ανωτέρω συσκευή τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Εκτιμάται, ότι ο μηχανισμός απορρίφθηκε στο συγκεκριμένο σημείο σε απροσδιόριστο παρελθόντα χρόνο, προς αποφυγή αστυνομικού ελέγχου. Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξουδετέρωση αυτοσχέδιου μηχανισμού στη Νεμέα, σε σημείο από όπου θα περνούσε ο ΠτΔ

ADVERTISING

SHARE: