Mikel: Άνοιξε και στην Αυστραλία. Οι 3 νέες χώρες που μπαίνει τον Σεπτέμβριο

Mikel: Άνοιξε και στην Αυστραλία. Οι 3 νέες χώρες που μπαίνει τον Σεπτέμβριο
Το πρώτη Mikel στην Αυστραλία είναι γεγονός

Τα Mikel θα διαθέτουν παρουσία σε 8 χώρες και στις 5 ηπείρους έως το τέλος του 2018. Η πορεία τους στην Ελλάδα και τα σχέδια για επόμενες επεκτάσεις

Ακόμη και στα πιο τρελά του όνειρα ο Λευτέρης Κυριακάκης, ο άνθρωπος που δημιούργησε τα Mikel, δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ότι, λίγες εβδομάδες πριν συμπληρωθούν 10 χρόνια από τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στην Λάρισσα, τα Mikel θα έχουν γίνει μία διεθνής αλυσίδα με παρουσία σε 8 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Πρεμιέρα στην Αυστραλία

Μετά από την Κύπρο, το Λονδίνο και το Ντουμπάι σειρά έχει αυτή την εβδομάδα η Αυστραλία και συγκεκριμένα η περιοχή Five Dock στο Σίδνεϊ. Το κατάστημα, το οποίο “τρέχει” μέσω του συστήματος franchise η οικογένεια Χαντζούλη, έχει ανοίξει εδώ και λίγες ημέρες ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σάββατο 25 Αυγούστου.

Το νέο κατάστημα λειτουργεί στα πρότυπα αυτών που έχει αναπτύξει η Mikel στο Ντουμπάι και εκτός από τα ροφήματα προσφέρονται και αρκετά πιάτα όπως ζυμαρικά, burgers και πλήρες πρωινό. Όπως εξηγεί στο NEWS 24/7 στέλεχος των Mikel η διαφοροποίηση αυτή έχει να κάνει πέρα από την τοπική κουλτούρα και με την οικονομική δυνατότητα των Αυστραλών να δαπανούν περισσότερα κατά τις εξόδους τους.

Η επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος στο Five Dock θα δείξει τον δρόμο για το πόσο γρήγορα θα γίνει η περαιτέρω επέκταση τόσο στο υπόλοιπο Σίδνεϊ όσο και στην Μελβούρνη που αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός λόγω και του μεγάλου αριθμού ομογενών που φιλοξενεί.

Τρεις νέες αγορές

Αρχές του επόμενου μήνα τα Mikel θα περάσουν τον Ατλαντικό καθώς (σ.σ. ανεπίσημα) στις 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει το πρώτο κατάστημα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Μασαχουσέτης. Σύμφωνα με πληρφορίες έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό κομμάτι και η εταιρεία βρίσκεται στην φάση εκπαίδευσης του προσωπικού.

Αργότερα μέσα στον ίδιο μήνα αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο Mikel στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και στην συνέχεια σειρά παίρνει η Αίγυπτος. Το κατάστημα που θα λειτουργήσει στο Κάιρο αποτελεί και ένα σημαντικό στοίχημα για την Mikel καθώς είναι η πρώτη χώρα που θα επεκταθεί με χαμηλότερο εισόδημα από ότι η Ελλάδα. Όπως εξηγεί υψηλόβαθμο στέλεχος της αλυσίδας στο NEWS 24/7 στην περίπτωση της Αιγύπτου έχει γίνει προσπάθεια να πιεστούν τα κόστη ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί το μοντέλο στις δυνατότητες του βιωτικού επιπέδου της χώρας.

Παράλληλα μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα στο Λονδίνο, όπου η Mikel είχε επεκταθεί νωρίτερα μέσα στο 2018 ενώ νέα σημεία έρχονται και στην αγορά της Κύπρου όπου ήδη διαθέτει 7 καταστήματα.

Σε ότι αφορά στο 2019, πέρα από το Λονδίνο που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχήματα καθώς είναι μία τεράστια και δυναμική αγορά, η Mikel θα επιχειρήσει και την είσοδο της στην γερμανική αγορά όπου ήδη υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για την απόκτηση καταστήματος.

Η πορεία στην Ελλάδα

Τα Mikel είναι ένα από τα πλέον πετυχημένα “παιδιά της ύφεσης”, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2008 από την Λάρισσα και σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να έχει παρουσία σε όλη την χώρα. Όπως εξηγεί υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας η χειρότερη χρονιά για την αλυσίδα ήταν το 2015 καθώς είχε μειωθεί στο ελάχιστο η κατανάλωση και είχε πέσει αρκετά η μέση απόδειξη ανά κατάστημα.

Από το 2016 άρχισαν να φαίνονται τα πρώτη σημάδια ανάκαμψης ενώ η περσινή χρονιά άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση και να αναβαίνει τόσο η κίνηση στα καταστήματα όσο και η κατανάλωση σε αυτά. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να προστεθούν στο μενού των Mikel περισσότερες επιλογές κυρίως στην κατηγορία των snack. Παράλληλα εντάθηκε το ενδιαφέρον για την δημιουργία νέων καταστημάτων κάτι που έχει οδηγήσει την Mikel να διαθέτει σήμερα 185 καταστήματα από 163 που ήταν το 2017.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα