Μικροεντάσεις σε Σύνταγμα και Εξάρχεια μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση

Μικροεντάσεις σε Σύνταγμα και Εξάρχεια μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας β Πειραιά, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017. Η συγκέντρωση έγινε ως "απάντηση" στη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαν, στο ίδιο σημείο από εθνικιστικές οργανώσεις, κατά του νόμου για την ταυτότητα φύλου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε νωρίς το βράδυ στα Εξάρχεια, με ομάδα αγνώστων να επιτίθεται με βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος κατά την αντισυγκέντρωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, όπου στο ίδιο σημείο είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση οργανώσεις της ακροδεξιάς που διαμαρτύρονται στο νόμο για την ταυτότητα φύλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατά την απομάκρυνσή της από την πλατεία, ομάδα αντεξουσιαστών επιτέθηκε κατά ενός ατόμου έξω από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία. Το επεισόδιο έληξε γρήγορα, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν φωτοβολίδα κρότου – λάμψης.

Η ένταση στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια όπου ομάδα αγνώστων κατευθύνθηκε προς την Χαριλάου Τρικούλη και πέταξε μολότοφ κατά διμοιρία των ΜΑΤ. Δεύτερη επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ακαδημίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα