Μήνυση κατά του Σώρρα για ‘παγκόσμια απόπειρα απάτης’

Μήνυση κατά του Σώρρα για ‘παγκόσμια απόπειρα απάτης’

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά των Σώρρα - Λαμπράκη κάνοντας λόγο για "πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης"

Την ποινική δίωξη του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη ζητά ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, με μήνυσή του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο δημοσιογράφος, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, μιλά για “φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας” και κάνει λόγο για διάπραξη των αδικημάτων της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, ο μηνυτής δήλωσε σχετικά: “Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα ακολουθήσουν περισσότερα στοιχεία. Έχω ζητήσει προστασία γιατί είναι βέβαιες οι απειλές που θα δεχτώ. Πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος αναφέρει στη μήνυση πως:

– “Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν”

– “Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων”

– “Είναι πρόδηλο πως η κατασκευή του μυθεύματος των 600 δισ. είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του ιδεολογικού μηχανισμού της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλώνιας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρις και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων προς τον αρχηγό”.

Παράλληλα στη μήνυση γίνεται εκτενής αναφορά και στη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία Σώρρας και Λαμπράκης απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, χαρακτηρίζοντάς την “εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”.

Όπως εξηγεί ο Αλεξ. Στεφανόπουλος, τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον “όρκο του πολεμιστή” και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας η ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ, ενώ η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κλπ. Επίσης, τα μέλη “υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα”.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, όλα αυτά οδηγούν στα να καταστεί η ΜΚΟ “πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους” εξηγώντας πως τα μέλη είναι θύματα που έχουν πειστεί “με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους”. Τέλος, στη μηνυτήρια αναφορά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών και πολιτικών προσώπων για ελλιπή αντιμετώπιση που οδήγησαν στην εξάπλωση του φαινομένου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα