Μήνυση Θάνου κατά συνταγματολόγου

Μήνυση Θάνου κατά συνταγματολόγου
Συνεδριάση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η μήνυση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στρέφεται κατά του Συνταγματολόγου, Στ. Τσακυράκη, για σχόλιά του στο διαδίκτυο

Μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Στ. Τσακυράκη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με Το Ποταμι, υπέβαλλε πριν από λίγες μέρες η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με αφορμή επικριτικό σχόλιο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Η ανώτατη δικαστής της χώρας αναφέρει στη μήνυση της ότι ο καθηγητής χρησιμοποιεί τους χαρακτηρισμούς «αφελής» και «πολιτικάντης» οι οποίοι όπως υποστηρίζει ενέχουν «περιφρόνηση και μείωση της τιμής και της υπόληψης μου αλλά και μείωση του κύρους του αξιώματος της Προέδρου του Αρείου Πάγου που η Πολιτεία  μου ενεπιστεύθη και δικαιούμαι να απολαμβάνω».

Με δήλωση του ο Στ. Τσακυράκης υποστηρίζει ότι “η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου συγχέει την άσκηση κριτικής που αποτελεί απόλυτο δικαίωμα κάθε πολίτη, ιδιαίτερα όταν αφορά δημόσια πρόσωπα, με την εξύβριση και τη δυσφήμηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα