Μητέρα Καπελώνη κατά Χρυσής Αυγής: ‘Σταματήστε την ευτελή προπαγάνδα και την πολιτική εκμετάλλευση του παιδιού μου’

Μητέρα Καπελώνη κατά Χρυσής Αυγής: ‘Σταματήστε την ευτελή προπαγάνδα και την πολιτική εκμετάλλευση του παιδιού μου’
Εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Η μητέρα του ενός απ' τους δύο νέους που δολοφονήθηκαν το 2013 έξω απ' τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο ζητά να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εικόνα του παιδιού της, αναμένοντας να εκδικαστεί η σχετική αγωγή

Δριμύ κατηγορώ κατά της Χρυσής Αυγής για τον τρόπο που καπηλεύεται τη μνήμη του γιου της Μανώλη Καπελώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 έξω από τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, εξαπέλυσε η μητέρα του Ουρανία-Σμαράγδα Καπελώνη, ζητώντας να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εικόνα του για πολιτικές σκοπιμότητες.

Μιλώντας στη Real News της περασμένης Κυριακής, καθώς συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια απ’ τη δολοφονία και ενώ η Χρυσή Αυγή για άλλη μια φορά έστηνε «μνημόσυνο» για τον γιο της και τον Λάμπρο Φουντούλη, το δεύτερο θύμα εκείνης της δολοφονικής επίθεσης, η Ουρανία Καπελώνη ξέσπασε λέγοντας: «Σταματήστε την ευτελή προπαγάνδα και την πολιτική εκμετάλλευση του παιδιού μου»!

«Ο Μάνος έχασε τη ζωή του λόγω της επαφής του με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αυτό είναι δεδομένο. Αγνός και καλοπροαίρετος νέος, φιλαλήθης και εύπιστος, γεμάτος όνειρα και ανθρωπιστικά ιδεώδη, έπεσε θύμα του πολιτικού μίσους και της μισαλλοδοξίας που έσπειραν αυτοί στους οποίος πρόσβλεψε ως εξυγιαντές της κοινωνίας», είπε μεταξύ άλλων

και εξέφρασε την πεποίθηση πως «αν ζούσε, με τη λογική, τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία που διέθετε, σύντομα θα διέκοπτε κάθε σχέση με τον χώρο αυτό».

«Ο τραγικός και άδικος θάνατός του έγινε αντικείμενο ευτελούς προπαγάνδας και πολιτικής εκμετάλλευσης. Οι πολιτικοί ‘φίλοι’ του διεκδικούν ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης το δήθεν δικαίωμά τους στη μνήμη του. Οργανώνουν δημοσίως μνημόσυνα και συγκεντρώσεις για να τιμήσουν όχι τον αληθινό Μάνο, αλλά το ιδεολογικό κατασκεύασμα που έφτιαξαν για να εξυπηρετεί τις πολιτικές τους σκοπιμότητες» σημείωσε ακόμη η Ουρανία Καπελώνη, που υπενθυμίζεται ότι έχει καταθέσει αγωγή απ’ τον Σεπτέμβριο του 2016 προκειμένου να σταματήσει η Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί την εικόνα του γιου της.

Είναι χαρακτηριστικό δε το ότι, όπως εξομολογείται, «την ημέρα του θανάτου του κλεινόμαστε στο σπίτι, για να μην πατήσουμε την εικόνα του παιδιού μας, που γεμίζει τους δρόμους τυπωμένη σε φέιγ βολάν με πολιτικά συνθήματα. Δεν τολμάμε να πατήσουμε στο νεκροταφείο, γιατί το μνήμα είναι κατειλημμένο από τους διεκδικητές της μνήμης του, τους ίδιους που απερίσκεπτα τον έστησαν έξω από τα γραφεία τους. μπροστά στα όπλα των δολοφόνων του».

«Πως να βρει γαλήνη το πνεύμα μας, όταν στη μνήμη του γιου μας γίνεται προσκλητήριο μίσους και διχασμού; Εύχομαι ο θάνατος του Μάνου μας, αντίθετα με τους σκοπούς όσων όψιμα “υιοθέτησαν” τη μνήμη του, να γίνει σύμβολο όλων των νέων ανθρώπων που ονειρεύονται έναν κόσμο αγάπης και ομόνοιας, απαλλαγμένο από μίσος και βία», λέει η μητέρα του Καπελώνη κάνοντας λόγο για  “κοινή μοίρα” με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα