Μητροπολίτης Χίου σε Τουρκία: Οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι

Μητροπολίτης Χίου σε Τουρκία: Οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι

"Ένα είναι το χρέος μας, να παραδώσουμε την Ελλάδα μας στα παιδιά μας ελεύθερη", τόνισε ο μητροπολίτης από τις Οινούσσες

Μήνυμα με νόημα προς την αντίπερα όχθη του Αιγαίου έστειλε το πρωί της Τρίτης από τις ακριτικές Οινούσσες ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος, με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου.

Στην ομιλία του, ο μητροπολίτης επέλεξε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι. Έχουμε κι εμείς χαρτιά και είναι πιο κιτρινισμένα» και προσέθεσε: «Ένα είναι το χρέος μας, να παραδώσουμε την Ελλάδα μας στα παιδιά μας ελεύθερη».

Ο Μητροπολίτης μετέβη στο νησί συνοδεία του αρχηγού της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγου Ανδρέα Ηλιόπουλου και έγιναν θερμά αποδεκτοί από τους κατοίκους και τους αιρετούς του νησιού.

Από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, ο μητροπολίτης εστίασε στις αρετές που πρέπει να έχει ο σύγχρονος χριστιανός λέγοντας ότι πρέπει να είναι πράος και μαχητής για την πίστη του και τις αρχές του όπως ο τιμώμενος άγιος.

Πηγή: Πολίτης Χίου

ADVERTISING

SHARE: