Μητροπολίτης Θεόκλητος: “Θα πάω στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία”

Μητροπολίτης Θεόκλητος: “Θα πάω στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία”
Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία, Αρχείο Eurokinissi

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Θεόκλητος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 είπε πως η "Μακεδονία ήταν είναι και θα παραμείνει ελληνική" διαφωνώντας με την όποια λύση προκρίνεται στο ονοματολογικό της γείτονος

Την πρόθεση του να παρευρεθεί στα στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Θεόκλητος, αντιδρώντας στο Σκοπιανό.

“Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τα Σκόπια και εμείς πρέπει πρώτοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας να πούμε ότι “η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ελληνική”. Ποτέ δεν υπήρχε Μακεδονία των Σλάβων. Εκείνοι κατέβηκαν αργότερα τον 7ο αιώνα και κατέλαβαν αυτά τα μέρη” είπε ο Μητροπολίτης προσθέτοντας μάλιστα θέλουν να κατακτήσουν εδάφη μέχρι και τη Λάρισα και να αποκτήσουν δίοδο στο Αιγαίο.

“Ούτε να τους ενοχλούμε, ούτε και μας ενοχλούν γιατί αυτοί έχουν και αλυτρωτικές τάσεις. Θέλουνε να φτάσουν να λένε ότι αυτοί είναι η Μακεδονία και να καταλάβουν περιοχές μέχρι τη Λάρισα και να βγούνε στο Αιγαίο. Διαφωνούμε ριζικά, δεν τους μισούμε αλλά δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν και τα μέρη μας. Το επιδιώκουν ασχέτως αν δεν μπορούν σήμερα να το πετύχουν” συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα