Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στη Δυτική Ελλάδα

Μετά το σεισμό 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ακολούθησαν αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις με αποκορύφωμα τον εγκέλαδο 4,4 ρίχτερ το μεσημέρι της Τρίτης. Τι αναφέρει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις ταρακουνούν από το μεσημέρι της Δευτέρας τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Ναυπάκτου. Τον ισχυρό σεισμό με επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα από το χωριό της Μακύνειας, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ακολούθησαν σειρά μετασεισμών, το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Εξάλλου, το μεσημέρι σημειώθηκαν τρεις σεισμικές δονήσεις 2, 2,3 και 3,1 ρίχτερ σε διάστημα μόλις 10 λεπτών. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησύχησαν όμως περισσότερο, όταν στις 14.44 καταγράφτηκε σεισμός 4,4 ρίχτερ.

Την άποψη πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας μετά τη νέα δόνηση με επίκεντρο την περιοχή της Μακύνειας, εξέφρασε μιλώντας στο PatrasTimes.gr ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι ένας αναμενόμενος μετασεισμός που έπρεπε να γίνει

Ο κ. Τσελέντης είπε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι ένας αναμενόμενος μετασεισμός που έπρεπε να γίνει", συμπληρώνοντας πως "παρακολουθεί από κοντά το φαινόμενο καθώς μέσω του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει τοποθετήσει στην περιοχή σεισμογράφους".

Μέσα σε μισή ώρα, όπως σημειώνει το Nafpaktianews.gr, το απόγευμα κατεγράφησαν άλλες τρεις ασθενής σεισμικές δονήσεις. Στις 6:55μμ η πρώτη, εντάσεως 1,4 ρίχτερ, με εστιακό βάθος 5χλμ και επίκεντρο την περιοχή της Μακύνειας, το άλλο στις 7:00μμ εντάσεως 1,3 ρίχτερ στην ίδια περιοχή και η τρίτη, στις 7:13μμ εντάσεως 1,2 ρίχτερ εστιακό βάθος 23 χλμ και επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησάκι Τριζόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σεισμός στην Πάτρα

ADVERTISING

SHARE: