Μυστήριο με την εξαφάνιση των διδύμων: Δεν βρέθηκαν στην λίστα επιβαινόντων του γρι-γρι

Μυστήριο με την εξαφάνιση των διδύμων: Δεν βρέθηκαν στην λίστα επιβαινόντων του γρι-γρι
Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση των δύο κοριτσιών που φαίνονται να διασώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας

Παραμένουν τα ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση της εξαφάνισης δύο διδύμων κοριτσιών που διασώθηκαν από την φωτιά, όμως εξακολουθούν να αγνοούνται. Τι αναφέρει ο πατέρας τους, τι δηλώνει ο καπετάνιος του "γρι-γρι" που τις περισυνέλεξε.

Μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης δύο 9χρονων κοριτσιών στο λιμάνι της Ραφήνας. Τα δίδυμα κορίτσια που βρέθηκαν στο “μάτι του κυκλώνα”, την ώρα της επέλαση της φωτιάς, μαζί με τους παππούδες τους, φαίνεται να διασώθηκαν από αλιευτικό σκάφος το βράδυ της Δευτέρας, το οποίο και τα μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή και μακριά από τις φλόγες. Δύο ημέρες μετά ωστόσο, οι γονείς τους δεν έχουν καταφέρει να τις εντοπίσουν.

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, πατέρας των δύο κοριτσιών, εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης ισχυριζόμενος πως είδε τα παιδιά του να αποβιβάζονται από αλιευτικό που είχε βγει ανοιχτά και διέσωσε 25 άτομα. Τα δίδυμα φαίνονται στο βίντεο να συνοδεύονται από ένα ζευγάρι, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα αγνοείται η τύχη τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πατέρας των 9χρονων επισκέφθηκε το λιμενικό Ραφήνας, όμως τα ονόματα των διδύμων δεν βρέθηκαν στη λίστα επιβαινόντων του αλιευτικού που πραγματοποίησε τη διάσωση.

Αγνοούνται από την ημέρα της καταστροφής

Τα δύο κορίτσια βρίσκονταν με τους παππούδες τους στην περιοχή, όταν ξέσπασε η φωτιά. Η τύχη τους αγνοούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν η μητέρα τους είδε τα δύο παιδιά σε εικόνες διάσωσης στην τηλεόραση, από το μπλουζάκι που φορούσε και στη συνέχεια από ένα καρέ στο πρόσωπο. Αμέσως ο πατέρας των παιδικών Γιάννης Φιλιππόπουλος κινητοποιήθηκε προκειμένου να βρει περισσότερες πληροφορίες.

Η ανακοίνωση για τα δίδυμα κορίτσια

Ο ίδιος είχε ακολουθήσει κάθε προβλεπόμενη διαδικασία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αναζητώντας τα σε νοσοκομεία και δηλώνοντας την εξαφάνισή τους στην αστυνομία. Φαίνεται πως επισκέφθηκε ακόμη και την ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου έκανε εξέταση DNA, για την αναγνώριση πτωμάτων.

Καπετάνιος: Μου έδωσαν την εντύπωση ότι συνοδεύονται

Ο καπετάνιος του γρι γρι «Σπύρος» που διέσωσε συνολικά 25 άτομα, μεταξύ των οποίων φέρονται να είναι και τα δύο δίδυμα κορίτσια που αγνοούνται, δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 πως τα κορίτσια φαίνονταν να συνοδεύονται: «Ένας κύριος με μια γυναίκα μου άφησαν την εντύπωση ότι συνόδευαν τα δίδυμα όταν επιβιβάστηκαν στη βάρκα». «Ήταν ψύχραιμα τα παιδάκια, κρύωναν λίγο τους δώσαμε ό,τι μπορούσαμε τα τυλίξαμε με κουβέρτες», ανέφερε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ «Τα έβλεπα βέβαια λίγο σιωπηλά» συμπληρώνει ο κ. Περήφανος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο καπετάνιος, το ζευγάρι που φαίνεται στα πλάνα φαινόταν να έχει υπό την επίβλεψή του τέσσερα ανήλικα παιδιά. Ωστόσο, η γυναίκα του είχε δηλώσει πως μόνο δύο εξ αυτών, είναι δικά της παιδιά.

Αγωνιώδης έκκληση του πατέρα

Μιλώντας στην τηλεόραση, ο Γιάννης Φιλιππόπουλος ανέφερε πως στο βίντεο φαίνεται ένας άνθρωπος “να τους φέρεται τρυφερά να τους δίνει μια κουβέρτα για να τα προστατέψει”. Όπως είπε, η αστυνομία τον διαβεβαίωσε πως γνωρίζει τα στοιχεία του ανθρώπου που φαίνεται στο βίντεο και έτσι θα τον αναζητήσει.

Ο πατέρας μετέβη στο Λιμεναρχείο Ραφήνας όπου του επέδειξαν τη λίστα με τους διασωθέντες-επιβαίνοντες του συγκεκριμένου πλοιαρίου, ωστόσο σε αυτή δεν υπάρχουν τα ονόματα των παιδιών του, αλλά άσχετα ονόματα. Έπειτα από την κινητοποίηση του κ. Φιλιππόπουλου, ερευνώνται οι λίστες και άλλων πλοιαρίων που περισυνέλλεξαν πληγέντες από την θάλασσα και το Λιμενικό βρίσκεται σε επικοινωνία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την Αστυνομίας που επίσης ερευνά πλέον την υπόθεση.

Τα 9χρονα δίδυμα κορίτσια που αγνοούνται με την φονική φωτιά στην Αττική Facebook

Σημειώνεται ότι ο άντρας που φαίνεται στα πλάνα δίπλα στα συγκεκριμένα κοριτσάκια επίσης παρενέβη σε τηλεοπτικό σταθμό και δήλωσε πως αυτά είναι τα δικά του παιδιά, αλλά δεν προκύπτει έως τώρα να το έχει αναφέρει στις Αρχές.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για σύγχυση του πατέρα των δύο κοριτσιών, ο οποίος μέσα στην αναστάτωση του νόμιζε ότι είδε τα παιδιά του και αν αυτά παραμένουν αγνοούμενα ή έχουν διασωθεί και οδηγηθεί σε κάποια δομή, ή ακόμη χειρότερα αν έχει γίνει κάτι τραγικό αφού αγνοούμενοι είναι και παππούς και γιαγιά τους.

Έκκληση για βοήθεια από το ΕΚΑΒ

Τα κοριτσάκια παραμένουν άφαντα, με τον διασώστη του ΕΚΑΒ, Βασίλη Ανδριόπουλο να απευθύνει μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6 έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τη Σοφία και τη Βασιλική να επικοινωνήσει είτε με την αστυνομία είτε με την πυροσβεστική είτε με το Λιμενικό. Η έκκλησή του απευθύνεται ιδιαίτερα σε όσους βρέθηκαν στο ίδιο σκάφος με τις κόρες του το βράδυ της Κυριακής, αλλά και σε οποιονδήποτε μπορεί να έχει μία εικόνα για το τι απέγιναν έκτοτε.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για τις φονικές φωτιές στην Αττική, στο Live Blogging του News24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα