Μυστήριο στην Κρήτη με την εξαφάνιση νεαρού, τη σχέση του με παπά και κληρονομιά που έκανε 'φτερά'

Μυστήριο στην Κρήτη με την εξαφάνιση νεαρού, τη σχέση του με παπά και κληρονομιά που έκανε 'φτερά'
VIDEO

Η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού Κρητικού, μια... "χαμένη" κληρονομιά, αλλά και η διαχείρισή της από έναν "άγιο" άνθρωπο, συνθέτουν ένα πολύπλοκο παζλ σε μια υπόθεση που απασχολεί εδώ και καιρό την Κρήτη

Την ιστορία του Αντώνη Κασωτάκη αποκάλυψε την Παρασκευή το βράδυ η εκπομπή "Φως στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη, με τα στόματα που ο φόβος κρατούσε επί χρόνια κλειστά, να ανοίγουν σιγά - σιγά.

Τραγική φιγούρα η Αναστασία Κασωτάκη, η μητέρα του νεαρού Κρητικού, η οποία ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά από τότε που το παιδί της χάθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το μεσημέρι της 12ης Μαρτίου του 2012.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είδε το γιο της, ενώ ο καιρός είχε αγριέψει και μια καταιγίδα ξεσήκωνε τα πάντα στο διάβα της.

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή, ο μικρότερος γιος έφυγε από το σπίτι για να πάει σε ένα φίλο του στο πρακτορείο του χωριού, ενώ εκείνη πήγε για καφέ σε μια γειτόνισσα. Ο Αντώνης θα έπεφτε να κοιμηθεί. Όταν ο αδελφός του επέστρεψε εκείνος ήταν άφαντος. Από τότε δεν υπήρξε κανένα σημάδι ζωής του.

«Κανείς δεν είπε ότι τον είδε. Ήταν τόσο έντονη η καταιγίδα και οι περισσότεροι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους» ανέφερε η κ. Κασωτάκη.

«Ο Αντώνης ήθελε να επισκεφθεί στο μοναστήρι τον ιερωμένο που συμβουλευόταν. Προσπάθησα να τον βρω και να τον ρωτήσω αν τον είδε, αλλά στην αρχή κρυβόταν. Όταν τελικά εμφανίστηκε μου είπε πως δεν ξέρει τίποτα και πως αν μάθαινε κάτι θα με ενημέρωνε» συνέχισε.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός φέρεται να διατηρούσε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον ιερωμένο, ενώ μάλιστα είχε μείνει για κάποιο διάστημα στο μοναστήρι.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο καιρό πριν από την εξαφάνισή τους, είχε πουλήσει κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια που του είχε δώσει κληρονομιά ο παππούς του στην Αγία Γαλήνη και έλαβε το ποσό των 60.000 ευρώ.

«Δεν συμφωνούσα με την απόφαση του να πουλήσει την οικογενειακή περιουσία και γι αυτό το λόγο είχαμε τσακωθεί. Τότε έφυγε για ένα διάστημα από το σπίτι και έμεινε στο μοναστήρι. Όταν επέστρεψε μου είπε ότι τελικά πούλησε τα δωμάτια γιατί ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι για να μένουμε. Έβλεπε πως τα βγάζαμε πέρα δύσκολα και ήθελε να απαλλάξει την οικογένεια από το βάρος του ενοικίου. Ψάξαμε, βρήκαμε ένα σπίτι, αλλά στο μεταξύ χάθηκε το παλικάρι μου και τα λεφτά εξαφανίστηκαν…» επισημαίνει η μητέρα του.

Στην εκπομπή που μεταδόθηκε την Παρασκευή, φιλοξενήθηκε και μια σημαντική μαρτυρία ανθρώπου ο οποίος έριξε νέο φως πάνω από την υπόθεση, κάνοντας σοκαριστικές αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο νεαρός Κρητικός σκόπευε να αγοράσει ένα σπίτι στο Ρέθυμνο. Για το σκοπό αυτό, επισκέφθηκε με έναν φίλο του μηχανικό ένα σπίτι, το οποίο του άρεσε και συμφώνησαν να το αγοράσει έναντι εξήντα χιλιάδων ευρώ.

Προς μεγάλη τους έκπληξη ωστόσο, διαπίστωσαν στην τράπεζα ότι τα χρήματα ήταν «κλειστά» και θα έπρεπε να περιμένουν λίγες μέρες.

Ο μηχανικός περίμενε για μέρες τον Αντώνη να τον ειδοποιήσει για προχωρήσει η αγοραπωλησία. Καθώς οι μέρες περνούσαν και ο Αντώνης δεν εμφανιζόταν, ο μάρτυρας έμαθε ότι ο φίλος του είχε τελικά σηκώσει όλα του τα χρήματα από τον λογαριασμό.

Όταν μετά από λίγο καιρό συναντήθηκαν και τον ρώτησε τι ακριβώς συμβαίνει, ο Αντώνης του απάντησε ότι έδωσε όλα τα χρήματα σε έναν παπά που θα του έβρισκε καλύτερο σπίτι. Μετά από αρκετές μέρες, ο Αντώνης του εξομολογήθηκε ότι δεν αγόρασε ποτέ σπίτι, καθώς ο παπάς δεν του έδινε πίσω τα χρήματά του.

Ολα αυτά έλαβαν χώρα ένα μήνα πριν από την εξαφάνιση του νεαρού. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιός μπορεί να είναι ο συγκεκριμένος παπάς, αλλά περιέγραψε τον Αντώνη ως θεοσεβούμενο άνθρωπο που ταυτόχρονα ήταν αγαθός και καλόπιστος.

ADVERTISING

SHARE: