Μυτιλήνη: Εκκένωση της πλατείας Σαπφούς από πρόσφυγες και μετανάστες

Μυτιλήνη: Εκκένωση της πλατείας Σαπφούς από πρόσφυγες και μετανάστες
lesvosnews.gr

Το αίτημα το υπέβαλε ο δήμαρχος Λέσβου σήμερα το πρωί στην αστυνομία, προκειμένου να απομακρυνθούν απ' την πλατεία οι περίπου 200 μετανάστες και πρόσφυγες

Διορία μιας ώρας έδωσε η αστυνομία στους δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν στήσει αντίσκηνα πάνω στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, προκειμένου να αποχωρήσουν, μετά από σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής Λέσβου.

Την εκκένωση της πλατείας απ’ τους περίπου 200 μετανάστες και πρόσφυγες ζήτησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το News 24/7 δήλωσε ότι η πλατεία έχει αδειάσει και στο σημείο βρίσκονται τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για την ώρα δεν έχουν αποχωρήσει απ’ την πλατεία οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους έχουν δώσει διορία μιας ώρας.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Lesvosnews, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Λέσβου Γιώργος Κατζανός πήγε στην πλατεία Σαπφούς και ζήτησε από τους μετανάστες να απομακρυνθούν για να εκτελέσει το προγραμματισμένο έργο καθαρισμού της πλατείας. Οι μετανάστες στην αρχή αρνήθηκαν να μετακινηθούν, όμως μετά από διαβουλεύσεις πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο και μόλις ολοκληρώθηκε το έργο της καθαριότητας επανήλθαν στην πλατεία στήνοντας εκ νέου τις σκηνές τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι, Αφγανοί στην πλειοψηφία, ζητούν άμεση εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει και απεγκλωβισμό τους από το νησί και παράλληλα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγγέλλουν, επίσης, τον θάνατο αφγανού μετανάστη που όμως διαψεύδεται από όλες τις πλευρές, ακόμα και από τη διοίκηση του νοσοκομείου που επίσημα ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής, πάσχοντας από σοβαρό χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Πριν από λίγες μέρες, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, 9 Απριλίου, το ιατρείο στον καταυλισμό της Μόριαςείχε καταστραφεί ολοκληρωτικά από ομάδα διαδηλωτών. Για τον βανδαλισμό αυτό δεν συνελήφθη ποτέ κανένας. Μετά το κλείσιμο του βραδινού ιατρείου, η ιατρική φροντίδα τόσων ανθρώπων επιβάρυνε τον Ελληνικό Στρατό που επιχειρεί μέσα στον καταυλισμό και φυσικά τις μονάδες παροχής δημόσιων υπηρεσιών υγείας μέσα στην πόλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα