Μυτιλήνη: Επεισόδια και πετροπόλεμος από ακροδεξιούς μετά την πορεία

Μυτιλήνη: Επεισόδια και πετροπόλεμος από ακροδεξιούς μετά την πορεία
Διαμαρτυρία κατοίκων της Λέσβου ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Eurokinissi

Ομάδα περίπου 80 νεαρών προσπάθησε να φθάσει στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά αντιμετωπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών

Την πορεία εκατοντάδων πολιτών της Λέσβου προς τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χθες βράδυ, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί, αμαύρωσε ομάδα περίπου 80 νεαρών ακροδεξιών, οι οποίοι επιτέθηκαν κατά πολιτών, ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τα γεγονότα αλλά και των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου και της πορείας που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα από την πλατεία Σαπφούς με πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου αλλά και με αίτημα τον αποσυμφόρηση του νησιού απ’ τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι νεαροί επιτέθηκαν με κροτίδες εναντίον ανδρών της Αστυνομίας, προέβησαν σε βανδαλισμούς ενώ επί ώρες προσπαθώντας να φτάσουν στη γενική γραμματεία επιδόθηκαν σε ανθρωποκυνηγητό μέσα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, με τα επεισόδια και τον πετροπόλεμο να κρατάει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Επίσης προπηλάκισαν, απείλησαν και χτύπησαν εκπροσώπους του Τύπου, ενώ από κάποιους προσπάθησαν να αποσπάσουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές. Κάποιοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους κρύφτηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών όπου και εγκλωβίστηκαν επί ώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί επικοινωνούσαν με σύστημα ομαδικής συζήτησης μέσω κινητής τηλεφωνίας ενώ ενήλικες ντόπιοι γνωστοί για τη δράση τους στον ακροδεξιό χώρο, τους προμήθευαν με πέτρες τις οποίες και συνέλεγαν. Οι συνεχείς επιθέσεις κατά των αστυνομικών κάποια στιγμή και με κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά, αποκρούονταν από αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών.

Για τα επεισόδια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγιναν δύο προσαγωγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα