Ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Καλολίμνου - Μία νεκρή, έως δέκα αγνοούμενοι

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI EUROKINISSI

Στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν περισσότεροι από 22 άνθρωποι εκ των οποίων έχουν διασωθεί οι δεκαπέντε 127 άνθρωποι διασώθηκαν ανοιχτά της Χίου

Τη σορό μιας γυναίκας ανέσυραν στελέχη του λιμενικού από την θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό σώμα και την ελληνική ακτοφυλακή, σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία κατάφεραν να περισυλλέξουν σώους από τη θαλάσσια περιοχή 10 άνδρες, 4 γυναίκες και ένα παιδάκι. Ένας από τους ανθρώπους που διασώθηκαν δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν 22 ως 24 άτομα.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο τουριστικά σκάφη και ένα φορτηγό πλοίο.

127 άτομα διασώθηκαν ανοιχτά της Χίου

Tουλάχιστον 127 μετανάστες και πρόσφυγες ακόμη διασώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα σε δύο άλλα περιστατικά που εξελίχθησαν στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.

Ειδικότερα, πλωτό σκάφος της FRONTEX, που βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε και διέσωσε 65 ανθρώπους που επέβαιναν σε πλωτή μηχανοκίνητη λέμβο και βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 62 προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο προέβη το πρωί πλωτό σκάφος της FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων.

Και στις δύο περιπτώσεις οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραδοχή Μουζάλα: Oι συνθήκες στη Μόρια αγγίζουν την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ADVERTISING

SHARE: