Νέα επεισόδια χθες στη Μόρια – Καταστράφηκε ιατρείο του καταυλισμού

Νέα επεισόδια χθες στη Μόρια – Καταστράφηκε ιατρείο του καταυλισμού
Φωτογραφία αρχείου από επεισόδια στο Hot Spot της Μόριας Eurokinissi

Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών χθες το βράδυ εντός του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 3.000 απ' όσους προβλέπουν οι υποδομές

Επεισόδια σημειώθηκαν, χθες -Δευτέρα του Πάσχα- το βράδυ, στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας μεταξύ ομάδων Ιρακινών, που φιλοξενούνται εκεί.

Οι συγκρούσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του νυχτερινού ιατρείου του καταυλισμού κοντά στη βόρεια πύλη του χώρου, όταν κάποιοι μπήκαν σε αυτό για να προστατευθούν, αλλά εντέλει δέχθηκαν επίθεση.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση λόγω των συνεχών και αυξανόμενων ροών στον καταυλισμό είναι εκρηκτική, καθώς η υποδομή του είναι για 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες και φιλοξενούνται περί τους 6.300.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες, και συγκεκριμένα απ’ τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στη Λέσβο 418 πρόσφυγες, ενώ απ’ την αρχή του Απριλίου στα νησιά πέρασαν 1.173 πρόσφυγες και μετανάστες. Εξ αυτών οι 630 στη Λέσβο, οι 281 στη Χίο και οι 262 στη Σάμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα