Νέα έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα για τη Novartis

Νέα έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα για τη Novartis
The trial of Golden Dawn, in Athens, Greece on Sept. 5, 2016. / , 5 2016. SOOC

Η εντολή δόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, λίγες μέρες μετά την έναρξη της έρευνας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για ενδεχόμενη δωροδοκία κρατικών λειτουργών

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου αναφορικά με το φαρμακευτικό όμιλο Novartis.

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της έρευνας από τους εισαγγελείς Διαφθοράς σχετικά με ενδεχόμενη δωροδοκία κρατικών λειτουργών, αξιωματούχων και γιατρών προκειμένου να προωθούνται τα προϊόντα του ελβετικού κολοσσού, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης, ξεκινά και μία δευτερη έρευνα. Στόχος ειναι να ερευνηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρίας και εμπλεκομένων στην υπόθεση σε βάθος δεκαετίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με λογαριασμούς που υπάρχουν στις μεγάλες λίστε καταθετών, τις οποίες ελέγχει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ στελεχών των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας για να συντονιστούν και να συνδράμουν την έρευνα του εισαγγελέα, με τον εντοπισμό σχετικών πορισμάτων παλιότερων διοικητικών ερευνών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αντίστοιχα πορίσματα δεν κατέληξαν ποτέ στον εισαγγελέα ενώ άλλα κρίθηκαν ανεπαρκή και ζητήθηκε η επαναξιολόγησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα