Νέα Πέραμος: Ανέβηκαν σε φορτηγά για να σωθούν από τα νερά

Νέα Πέραμος: Ανέβηκαν σε φορτηγά για να σωθούν από τα νερά

Δώδεκα άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από λεωφορείο των ΚΤΕΛ - Συνεχείς επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα και Νέα Πέραμος

Συνεχείς επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα κάνει τις τελευταίες ώρες η Πυροσβεστικής στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που πλήττονται από την κακοκαιρία. Ήδη έχουν απεγκλωβισθεί 12 πολίτες που κινδύνευσαν άμεσα όταν το λεωφορείο των ΚΤΕΛ στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε να βουλιάζει στα νερά χειμάρρου. Η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος βρίσκονται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε πλήρη συναγερμό βρίσκονται από τις 7 το πρωί Πυροσβεστική και Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μαγούλας και της Μάνδρας που πλήττονται από την σφοδρή κακοκαιρία και έχουν κυριολεκτικά καλυφθεί στο νερό. Μέχρι στιγμής από την ευρύτερη περιοχή, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Από τις Αρχές παρακαλούνται όσοι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να μην μετακινηθούν προς την περιοχή για την διευκόλυνση τους και την διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 39 χλμ., στη Νέα Πέραμο. Προβλήματα επίσης παρουσιάζονται και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ από το 33 χλμ., μέχρι το 34 χλμ., διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Πρόσθετα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 2 χλμ., στης Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί. Οι κλήσεις για παροχή βοήθειας έχουν ξεπεράσει τις 160, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

«Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την χώρα στην περιοχή της Μάνδρας» υπογράμμισε ακόμη η Στ. Μαλλίρη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Χαρακτηριστικό είναι πως κάποιοι οδηγοί φορτηγών ανέβηκαν πάνω στα οχήματα τους για να προστατευτούν.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα