Νέα πρόκληση: Τουρκικό CN-235 πέταξε 30 μέτρα πάνω από τις Οινούσσες

Νέα πρόκληση: Τουρκικό CN-235 πέταξε 30 μέτρα πάνω από τις Οινούσσες

Τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 πέταξε πάνω από την Παναγιά Οινουσσών σε συνέχεια των χθεσινών πτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά

Σε συνέχεια των χθεσινών πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σήμερα το πρωί ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 πέταξε πάνω από την Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών σε ύψος μόλις 30 μέτρων (100 ποδιών).

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ το CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως ανατολικά της Χίου στις 10:59 το πρωί, πέταξε πάνω από την Παναγιά σε ύψος 30 μέτρων και εξήλθε 1 λεπτό αργότερα από το FIR Αθηνών.

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 1 ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών, 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο. Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 7 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά MIRAGE-2000 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο.

Σε μία περίπτωση η διαδικασία αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών εξελίχθηκε σε εμπλοκή (στις 14:10 βορειοδυτικά της Σάμου).

ADVERTISING

SHARE: