Νέα πρόκληση: Τούρκοι εθνικιστές έκαναν 'κρουαζιέρα' στις Οινούσσες και έψαλλαν τον εθνικό τους ύμνο

Νέα πρόκληση: Τούρκοι εθνικιστές έκαναν 'κρουαζιέρα' στις Οινούσσες και έψαλλαν τον εθνικό τους ύμνο
YOUTUBE

Κρατώντας τουρκικές σημαίες και ψάλλοντας τον εθνικό τους ύμνο, περιθωριακοί Τούρκοι εθνικιστές ταξίδεψαν στις Οινούσσες, διαμαρτυρώμενοι για την... "κατάληψη" του νησιού από την Ελλάδα

Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή, σε "κρουαζιέρα" που διοργάνωσαν ανοιχτά των Οινουσσών μέλη του μικρού τουρκικού εθνικιστικού κόμματος "Κίνηση για την υπεράσπιση των τουρκικών δικαιωμάτων", το οποίο δεν εκπροσωπείται στην τουρκική βουλή

Τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος ξεκίνησαν με ένα πλοιάριο από τη Σμύρνη και έπειτα από 45 λεπτά έφτασαν στα ανοιχτά του νησιού, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Καντίρ Καρτάλ, μόλις το πλοίο πλησίασε στο 1 μίλι, δεν παρέλειψε να βγάλει και λόγο στους ακολούθους του, τονίζοντα ςότι: «όπως βλέπετε, αυτές είναι οι Οινούσσες, οι οποίες είναι ένα από τα 18 νησιά και βραχονησίδες που αφέθηκαν στην Ελλάδα, και για τις οποίες η κυβέρνηση του ΑΚΡ πρέπει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη πώς επιτράπηκε να υπάρχει ελληνικός στρατός πάνω στα δικά μας εδάφη».

Οι οπαδοί του κόμματος έψαλλαν στη συνέχεια τον τουρκικό εθνικό ύμνο κουνώντας τις σημαίες τους πάνω στο πλοίο, πριν επιστρέψουν στη Σμύρνη.

ADVERTISING

SHARE: