Νέες πυρκαγιές σε Καλύβια και Ζάκυνθο

Νέες πυρκαγιές σε Καλύβια και Ζάκυνθο
Πυρκαγιά στο Ραχώνι Θάσου την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Έως και 54 δασικές πυρκαγιές αντιμετώπισε η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο. Επί ποδός η πυροσβεστική για τις πυρκαγιές σε Καλύβια και Ζάκυνθο

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε οικοπεδικούς χώρους με ξηρά χόρτα ανάμεσα σε σπίτια στη συμβολή των οδών Μυκόνου και Γαλάζιας Ακτής στα Καλύβια Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν 18 άντρες με 9 οχήματα που κατάφεραν άμεσα να οριοθετήσουν την φωτιά ενώ σύντομα πιστεύουν θα καταφέρουν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Νέα πυρκαγιά, επίσης το μεσημέρι, ξέσπασε σε δύσβατο σημείο σε αγροτοδασική έκσταση στην περιοχή Καταστάρι Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 άντρες με 5 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο καναντέρ και δύο PZL.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από τις έξι το πρωί χθες έως τις έξι το πρωί σήμερα, εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Όλες οι υπόλοιπες πυρκαγιές είναι οριοθετημένες και υπό μερικό έλεγχο και συγκεκριμένα:

Οριοθετημένες με μικροεστίες είναι η Πάργα, οι Πρέσπες, οι Μαριές Ζακύνθου και το Νεοχώρι Γορτυνίας.

Υπό μερικό έλεγχο είναι οι φωτιές στο Δίλοφο Φαρσάλων, στο Μαζαράκι Ηλείας, στα Αμπέλια Αγρινίου και στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτία, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, και στα νησιά Κρήτη, Σκύρο, Λήμνο, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κύθηρα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα