Νέες συλλήψεις προσφύγων και διακινητή που αποπειράθηκαν να φύγουν αεροπορικώς

Νέες συλλήψεις προσφύγων και διακινητή που αποπειράθηκαν να φύγουν αεροπορικώς
Πρόσφυγες Συλλήψεις Eurokinissi

Συνελήφθησαν 39 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, συνελήφθη ο 31χρονος Καμερουνέζος διακινητής των αλλοδαπών και κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά 39 πρόσφυγες από Συρία, Πακιστάν, Ιράν και Ιράκ, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις. Επιπλέον, συνελήφθη ο 31χρονος Καμερουνέζος διακινητής των αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, 31 αλλοδαποί ηλικίας από 18 έως 58 ετών (24 άνδρες και 7 γυναίκες), διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Αυστρία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε προμηθεύσει έναν 37χρονο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τον καθοδηγούσε από τον Πειραιά στη Θήρα προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους ώστε να επιβιβαστεί παράνομα στη διεθνή πτήση.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας από 27 έως 32 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας από 18 έως 27 ετών, διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα