Νεκρός βρέθηκε ο πρώην συνεργάτης των Beatles, Αλέξης Μάρδας 

Τον 74χρονο βρήκε νεκρό στο σπίτι του, στο Κολωνάκι, φίλος του. Ποιος ήταν ο μυστηριώδης Magic Alex (vid+pics)

Νεκρός βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο σπίτι του στο Κολωνάκι, ο Αλέξανδρος-Ιωάννης Μάρδας.

Ο 74χρονος πρώην συνεργάτης των θρυλικών Beatles, βρέθηκε νεκρός από φίλο του στην ισόγεια οικία του, στην οδό Κανάρη 23.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ποιος ήταν ο μυστηριώδης Magic Alex

Ο γεννημένος τον Μάιο του 1942, Αλέξης Μάρδας ήταν περισσότερο γνωστός ως Magic Alex, ψευδώνυμο που του δόθηκε από τους Beatles, όταν συνεργάστηκε μαζί τους από το 1965 έως το 1969.

Μετακόμισε στην Αγγλία το 1965, εκθέτοντας τα έργα του υπό τον τίτλο Kinetic Light Sculptures στην γκαλερί Indica. Ο Τζον Λένον εντυπωσιάστηκε από το Nothing Box, ένα μικρό πλαστικό κουτί με φώτα που αναβόσβηναν, κάτι που του άνοιξε τον δρόμο για να αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων στούντιο της Apple, της δισκογραφικής εταιρίας που ίδρυσε το θρυλικό συγκρότημα το 1968.

Ο Αλέξης Μάρδας ακολούθησε τους Beatles και στο περιβόητο ταξίδι τους στην Ινδία ενώ όταν τα μέλη του συγκροτήματος, με προεξάρχοντα τον Λένον, εξέφρασαν την επιθυμία να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί, ο Μάρδας είχε υποσχεθεί να τους βοηθήσει να βρουν το κατάλληλο. Τελικά, όπως είναι γνωστό, η προσπάθεια αυτή δεν ευδοκίμησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λένον ήταν κουμπάρος στο πρώτο γάμο του Μάρδα, το 1968 με την Ευφροσύνη Δοξιάδη, που πραγματοποιήθηκε σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στο Λονδίνο.

Τη δεκαετία του 1970, ο Μάρδας ασχολήθηκε με τον κλάδο της αντιτρομοκρατίας, στήνοντας εταιρίες που προσέφεραν αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα, συσκευές υποκλοπών και εξοπλισμό ασφαλείας σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, όπως βασιλείς και διάφορους άλλους VIPs. Μεταξύ των πελατών του, ήταν και ο βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο οποίος αγόρασε αρκετά οχήματα, που είχε εξοπλίσει ο Μάρδας.

Ο Μάρδας υπήρξε παντρεμένος τη δεκαετία του 1990 με την γνωστή ηθοποιό Τάνια Τρύπη, με την οποία απέκτησαν μία κόρη.

ADVERTISING

SHARE: