Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Δημήτρης Βερβεσός 

Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Δημήτρης Βερβεσός 
Δεύτερος γύρος των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017. Στον ΔΣΑ "μονομάχοι" είναι ο Δημήτρης Βερβεσός(φωτό), ο οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 25,75% (2.785 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος έλαβε ποσοστό 17,42% (1.884 σταυρούς). (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Οι επαναληπτικές εκλογές έδειξαν τον Δημήτρη Βερβεσό ως τον επόμενο επικεφαλής για το μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας. Αυξημένη και στο δεύτερο γύρο η αποχή.

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για την επόμενη τετραετία εξελέγη μετά και την ολοκλήρωση του επαναληπτικού γύρου, ο παλαίμαχος Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις φετινές εκλογές.

Η συσπείρωση των “γαλάζιων” υποψηφίων μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου φαίνεται πως δεν στάθηκε ικανή για να μπορέσει ο αντίπαλός του, Δημήτρης Αναστασόπουλος και η παράταξή του “Ο δικηγόρος – Όλοι εμείς μαζί!”, να “βγει” μπροστά και να κερδίσει τις εκλογές. Η καταμέτρηση ξεκίνησε ως μια αμφίρροπη μάχη αλλά κατέληξε τελικά στη νίκη Βερβεσού, με διαφορά περίπου 15 ποσοστιαίων μονάδων.

Σύμφωνα με το 98% των τελικών αποτελεσμάτων, ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος ανήκει στον κεντρώο χώρο και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, έλαβε τις 4.456 ψήφους, με ποσοστό 57,51%. Από την άλλη, ο “γαλάζιος” υποψήφιος, Δημήτρης Αναστασόπουλος, έλαβε ποσοστό 42,49% και 3.292 ψήφους. Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο ο, Δημήτρης Βερβεσός έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό (25,75%) από το Δημήτρη Αναστασόπουλο, ο οποίος άγγιξε το 17,42%.

Πρωταγωνίστρια η αποχή

Ελάχιστοι πάντως ήταν οι δικηγόροι που προσήλθαν να ψηφίσουν σε αυτό το γύρο, κάνοντας την αποχή τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του διημέρου. Από τα 20.990 μέλη του ΔΣΑ, ψήφισαν τελικά μόλις 8.566 δικηγόροι (ποσοστό 40,81%), εκ των οποίων λιγότεροι από 3.000 την Κυριακή. Αντίστοιχα, στον πρώτο γύρο το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 11.633 δικηγόροι (ποσοστό 55,42%), αριθμός ιδιαίτερα μικρός. Το ίδιο είχε συμβεί πάντως, και στις προηγούμενες εκλογές, όπου στον πρώτο γύρο η συμμετοχή έφτασε στο 57%, ενώ στον επαναληπτικό έπεσε στο 42%.

Ποιός είναι ο νέος πρόεδρος 

Ο Δημήτρης Βερβεσός, που κατέβηκε ως μεμονωμένος υποφήψιος, διαθέτει μία 20ετή και πλέον εμπειρία στο συνδικαλισμό. Πρόκειται για την τέταρτη φορά που βάζει στόχο την προεδρία και αυτή τη φορά τα κατάφερε, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, όπου νικητές βγήκαν οι Δημήτρης Παξινός και Γιάννης Αδαμόπουλος. 

Ο αντίπαλός του, Δημήτρης Αναστασόπουλος, που για πρώτη φορά βρέθηκε να θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος, πλέον αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ. Τη θέση χάνει ο τελευταίος σε ψήφους από τους τέσσερις συμβούλους που εκλέχθηκαν, Βενιαμίν Μπατής.

Δήλωση Βερβεσού αμέσως μετά τη νίκη

“Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας.  Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές. Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας.

Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.  Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο. Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη την μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε. Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι. Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων. Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας”.

Αναστασόπουλος: Όλοι μαζί θα εργαστούμε για το αύριο του δικηγόρου

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος δήλωσε μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων: «θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες συναδέλφους που προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία. Ευχαριστούμε ολόψυχα για την στήριξη στην προσπάθεια μας για ανανέωση και αλλαγή.

Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Βερβεσό τον οποίον οι συνάδελφοι επέλεξαν νέο πρόεδρο του ΔΣΑ.

Δεσμευόμαστε από την πλευρά μας ότι θα εργαστούμε από αύριο κιόλας για τις θέσεις και απόψεις μας. Μεθοδικά σε πνεύμα ενότητας, θα εργαστούμε για το αύριο του δικηγόρου. Όλοι εμείς μαζί !».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα