Νικολακόπουλος για Σκοπιανό: Υπάρχουν στερεότυπα για τον όρο Μακεδονία

Νικολακόπουλος για Σκοπιανό: Υπάρχουν στερεότυπα για τον όρο Μακεδονία
ΑΘΗΝΑ-Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Α. Σαρτζετάκη «Επιτελών το καθήκον μου».(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Ο γνωστός δημοσκόπος αναφέρθηκε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 πως ο όρος Μακεδονία στις δημοσκοπήσεις δεν γινόταν αποδεκτός από την πλειοψηφία

“Υπάρχουν κάποια στερεότυπα, κάθε φορά που κάναμε μετρήσεις ο όρος Μακεδονία για τα Σκόπια δεν γινόταν αποδεκτός” Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο δημοσκόπος, Ηλίας Νικολακόπουλος, αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Σημείωσε ακόμη, ότι πολλοί αγνοούν την ιστορία και τους συσχετισμούς και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η βιογραφία του Ηλία Ηλιού

Τον εμβληματικό διανοούμενο, ακούραστο αγωνιστή και λαμπρό κοινοβουλευτικό, Ηλία Ηλιού, τίμησε χθες η Βουλή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 33 χρόνια από το θάνατό του και με αφορμή,  την πρόσφατη κυκλοφορία της πολιτικής βιογραφίας του που συνέγραψε ο Ηλίας Νικολακόπουλος για λογαριασμό του Ιδρύματος της Βουλής.

Ο συγγραφέας της βιογραφίας του Ηλία Ηλιού, καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της μεταδικτατορικής ΕΔΑ ήταν ένας «προοδευτικός διανοούμενος» που παρέμεινε «αταλάντευτα δημοτικιστής και αντιμοναρχικός». Σημείωσε, επιπλέον,  ότι ο Ηλιού «οραματίστηκε μια άλλη Ελλάδα» στο «μικρό διάλειμμα ομαλότητας» που έζησε η χώρα από τη Βάρκιζα μέχρι την παλινόρθωση της Μοναρχίας. «Αυτό το στοίχημα το έχασε και το πλήρωσε με μια τετράχρονη εξορία και βασανιστήρια στη Μακρόνησο (1947-1951) αλλά και ξανά την 21 Απριλίου του 1967» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα