Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα προσφυγόπουλα στη Λάρισα

Εγκαίνια της ανακατασκευασμένης δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016...Η δομή φιλοξενίας προσφύγων κατασκευάστηκε με την κοινή προσπάθεια και τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ερυθράς Ημισελήνου, της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Υπουργείου Εθνικής ΒΆμυνας και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 2.000 προσφύγων..(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Εγκαίνια της ανακατασκευασμένης δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016...Η δομή φιλοξενίας προσφύγων κατασκευάστηκε με την κοινή προσπάθεια και τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ερυθράς Ημισελήνου, της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Υπουργείου Εθνικής ΒΆμυνας και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 2.000 προσφύγων..(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Γιορτινή η ατμόσφαιρα στο κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, με τον Άγιο Βασίλη να κάνει την εμφάνισή του και να σκορπίζει χαρά

Μια ιδιαίτερη γιορτή για τα παιδιά των προσφύγων/ μεταναστών πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό του Κουτσόχερου της Λάρισας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Επίτιμος προσκεκλημένος στο κέντρο φιλοξενίας δεν ήταν άλλος από τον… Άγιο Βασίλη, ο οποίος χτυπώντας το καμπανάκι του, κατέφθασε λίγο μετά τις 14:30 στην πύλη της δομής, χαρίζοντας χαμόγελα και δώρα σε παιδιά που ζουν με τις οικογένειες τους στο κέντρο φιλοξενίας από τα μέσα του Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Λαρισαίων, εντάσσεται στις δράσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει για όλα τα παιδιά της πόλης τις γιορτινές μέρες. Στον καταυλισμό μοιράστηκαν δώρα, παιχνίδια και μελομακάρονα σε περισσότερα από 220 παιδιά προσφύγων και τις οικογένειές τους.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Δημήτρης Δεληγιάννης, σε δήλωσή του παρουσίασε τον ρόλο του Δήμου στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, ειδικά αυτές τις μέρες των γιορτών, τονίζοντας ότι: «Αυτή η πόλη υποστηρίζει και θα υποστηρίζει και αύριο, κάποιες βασικές πανανθρώπινες αξίες και κάποιες βασικές αρχές που έχουν να κάνουν με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

«Αυτές οι μέρες είναι μέρες για τα παιδιά, είναι γιορτινές μέρες και εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε ορισμένα αυτονόητα δικαιώματά τους, όπως το δικαίωμα στη γνώση, στη μόρφωση, στο γέλιο των παιδιών που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου σε όλη την έκτασή του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δεληγιάννης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: